50! ZELFVERTROUWENTIPS
Ebook gratis 50 ZelfvertrouwentipsDIRECT GRATIS DOWNLOADEN

Page content

Zelfvertrouwen woorden zijn de basis voor je gedachten

article content

Zelfvertrouwen woorden zijn de basis voor je gedachten

Is het je weleens opgevallen als je nadenkt over zelfvertrouwen? Je kunt je gedachten bijna niet controleren. Zeker niet altijd. Dat is niet erg, maar heeft soms wel een negatieve invloed op je overtuigingen en daarmee op je zelfvertrouwen. En omdat je zo’n 65.000 gedachten per dag hebt, is er heel wat kans dat er ook negatieve gedachten ten opzichte van jezelf tussen zitten.

Tijd dus om dat te veranderen. En dat kan relatief simpel. Want de kracht van je eigen taal, je eigen gesprek, is groot. Wen jezelf dus aan om, als je dingen goed doet, dit ook in woorden naar jezelf te bekrachtigen. Door simpelweg uit te spreken dat je iets goed hebt gedaan en jezelf daar een compliment voor te geven, creëer je zelfvertrouwen, kun je je gedachten meer sturen en bouw je stap voor stap aan zelfvertrouwen. Herinner je de formule van zelfvertrouwen: vaardigheid x waardigheid. Je vaardigheid stijgt door te oefenen en je waardigheid door daar later positief over te spreken tegen jezelf en anderen. Twee vliegen in 1 klap dus!

Dus ben je blij omdat je vandaag een stuk hebt gewandeld, hard gelopen of omdat je een klus op je werk hebt gedaan waar je tegenop zag? Zeg dan hardop tegen jezelf: Goh, dat heb ik goed gedaan, dat is gelukt! Enne… dat mag, (maar hoeft niet), waar andere mensen bij zijn. Misschien goed om te weten: heel veel succesvolle mensen zijn je voorgegaan en spreken zich uit over hun successen. En het gekke is: het werkt! Je krijgt er zomaar heel veel meer zelfvertrouwen van!

Comment Section

0 reacties op “Zelfvertrouwen woorden zijn de basis voor je gedachten

Plaats een reactie