arrow_drop_up arrow_drop_down
3 manieren waarop Yoga je zelfvertrouwen een boost kan geven!
10 april 2021 
in Yoga

3 manieren waarop Yoga je zelfvertrouwen een boost kan geven!

Dat Yoga veel voordelen biedt zal je vast niet onbekend zijn. Je kunt er leniger van worden, sterker, rustiger, je kunt je focus erdoor verbeteren en ga zo maar door.

Maar wist je ook dat je door Yoga je zelfvertrouwen een boost kunt geven? In dit blog vertellen we je graag meer over hoe dat precies zit!

De oorzaak van een gebrek aan zelfvertrouwen

Veel mensen zijn in meer of mindere mate onzeker. We zijn soms ontevreden over hoe we eruitzien of focussen ons bijvoorbeeld op wat we allemaal niet in plaats van wel hebben.

“De oorzaken achter een gebrek aan zelfvertrouwen zijn uiteenlopend en kunnen ons tegenstaan wanneer we het beste uit ons leven willen halen”

We zijn vaak onze eigen grootste criticus en dat belemmert ons, omdat we vaak tegen het stemmetje in ons hoofd moeten vechten. “Dit is te moeilijk voor me” of “dit gaat me nooit lukken” zijn gedachtes die je vast wel herkent.

Yoga kan je helpen om dat stemmetje in je hoofd te overwinnen. Hieronder leggen we je uit hoe dat kan werken:

Hoe Yoga je onzekerheden weg kan nemen

1.      Lichamelijke onzekerheden

Een van de meest voorkomende onzekerheden die we hebben, zijn vaak gerelateerd aan ons lichaam. We vinden onszelf niet sterk genoeg, mooi genoeg, lenig genoeg of slank genoeg bijvoorbeeld.

“We hebben altijd wel iets aan te merken op hoe we eruitzien”

Yoga kan je helpen om dit probleem op 2 manieren tegelijkertijd op te lossen. Om te beginnen helpt yoga je om je mindset te veranderen en dankbaarder te zijn voor alles wat je wel hebt en bent in plaats van wat je niet hebt.

Daarnaast biedt Yoga je ook alle tools om je lichaam fitter, slanker, leniger en sterker te maken. Een combinatie van een gezonde geest in een gezond lichaam dus!

2.      Positieve affirmaties

Een tweede manier waarop Yoga je helpt om meer zelfvertrouwen op te bouwen, is door middel van zogenaamde ‘positieve affirmaties'.

Positieve affirmaties kun je zien als een soort mantra waarbij je regelmatig bij jezelf inprent wat je allemaal wel kunt en wel bent. Het helpt je om jezelf en je leven van de positieve kant te belichten in plaats van de negatieve.

Van nature zijn we zo geprogrammeerd dat we mogelijk falen en tegenslag willen vermijden en worden daardoor vaak te voorzichtig en pessimistisch. Yoga helpt je dus om die mindset te verbeteren en je leven positiever te bekijken.

3.      Een community van andersdenkenden

Een van de krachten van Yoga, is de enorme en constant groeiende community van Yogi's. Bedenk je eens dat al deze mensen dag in dag uit de mat op stappen om aan zichzelf te werken.

Wanneer je met Yoga aan de slag gaat en onderdeel wordt van die community, kom je in contact met duizenden mensen die het beste uit zichzelf en de wereld willen halen.

Deze verhalen zijn ontzettend inspirerend en motiveren je om ook de beste versie van jezelf te worden!

Wil je meer over Yoga weten en in contact komen met een inspirerende Yoga community? Bezoek dan gerust eens onze website boordevol Yoga inspiratie om het roer in je leven om te gooien 🙂

Reactie plaatsen

Wil je meer zelfvertrouwen?