arrow_drop_up arrow_drop_down
Beter zelfbeeld door deze 10 tips
27 augustus 2019 

Beter zelfbeeld door deze 10 tips

Probeer deze tips eens uit om je zelfbeeld te vergroten en om meer zelfvertrouwen te krijgen!

Je bent een waardevolle persoon

Geloof dat je een unieke, creatieve, vindingrijke en waardevolle persoon bent. Dit is geen zelf-vleierij, maar de waarheid, want dat is wie je echt bent. Je bent ontworpen voor het leveren van geweldige prestaties. Het is dit begrip van je ware zelf dat de basis is voor alle successen.

We zijn allemaal mensen

Geloof nooit dat je minder bent dan wie dan ook. We zijn allemaal mensen. Terwijl onze levenservaringen, kansen, achtergronden, culturen, onderwijsniveaus of religieuze overtuigingen kunnen variëren, zijn we uiteindelijk allemaal gelijk aan de niveaus van ons bestaan ​​en de mensheid.

Luid genoeg praten

Praat een beetje luider, want als je harder praat, straal je zelfvertrouwen uit. Het resultaat is dat je zenuwstelsel en je hersenen de positieve energie voelen en meer energieke chemicaliën afgeven, waardoor je je zelfverzekerder, gelukkiger en krachtiger voelt.

Sneller wandelen

Loop iets sneller, dan lijk je als een persoon met een doel. Laat aan je snelheid zien dat je je tijd op prijs stelt en op een missie bent om een ​​zinvol doel te bereiken. Dit traint de hersenen om je motieven met succes en productiviteit te identificeren, waardoor je zelfbeeld wordt vergroot en je zelfvertrouwen toeneemt.

Je emotionele herstelpercentage

Als je teleurgesteld bent in dingen of mensen, besluit je zo snel mogelijk op te staan ​​en verder te gaan. Dit wil niet zeggen dat je geen tijd moet nemen om te treuren en je beproevingen te verwerken, vooral die rouwende processen die legitiem zijn, zoals verlies van werk, geliefden, een favoriet huisdier, waardevolle bezittingen, vrijheid of andere zaken. Neem de tijd om te rouwen. Het is gezond en nuttig.

Maar val niet in de onderdrukking om te lang en te veel te rouwen. Dus, je wilt zo snel mogelijk doorgaan met je leven om je te richten op je kansen. Deze positieve mentale houding om verder te gaan, ondanks je beproeving, is zo krachtig dat het je wilskracht en moed ontketent. Wat dan op den duur je zelfvertrouwen verhoogt.

Druk je meningen uit

Een van de krachtigste manieren om een ​​hoog zelfbeeld te forceren en je innerlijke zelfvertrouwen te bevrijden, is door een discipline te ontwikkelen waarin je je opvattingen deelt. Stel vragen in een vergadering of in de winkel. Vraag sneller naar een routebeschrijving.

En als je niet hoort wat anderen tegen je zeiden, vraag hen dan om te herhalen wat ze zojuist hebben gezegd. Wees comfortabel in het delen en zoeken naar duidelijkheid. Wees een bijdrager, geen toeschouwer.

Noteer je levenservaringen, ideeën, meningen of observaties. Start een blog of vlog. Je zult versteld staan ​​van de positieve effecten die deze afzonderlijke succesdiscipline zal hebben op je zelfbeeld en op je leven als geheel.

Stel grote doelen en geloof dat je ze kunt bereiken

Er wordt gezegd dat het zelfbeeld van een persoon niet wordt afgemeten aan zijn status of titels, maar aan de omvang van zijn dromen. Hoe meer je gelooft dat je verlangt naar het beste leven dat je te bieden hebt en dat je je doelen in het leven kunt bereiken, hoe groter je droomt.

Aan de andere kant, als je niet gelooft dat goede dingen mogelijk zijn voor jou, zul je niet de moeite nemen om doelen te stellen en groot te dromen. Dit is waarom velen nooit doelen hebben gesteld.

Maar dit is wat er gebeurt als je dwingende doelen stelt. Je activeert het succesmechanisme in je brein, dat je begint te voorzien van de ideeën, inzichten en kennis die je zullen helpen bij het bereiken van jouw doelen.

Als gevolg hiervan wordt je hele wezen aangetrokken tot productiviteit en een enorm gevoel van doelgerichtheid en vooruitgang. Dit heeft dan een domino-effect op jouw zelfbeeld. Je begint je veel beter te voelen over jezelf. Hoe meer vooruitgang je maakt, hoe meer je gelooft in de mogelijkheid van je dromen en hoe meer je je zelfvertrouwen ziet versnellen.

Dagelijkse bevestiging

Dit is één van de belangrijkste disciplines van succes, na het stellen van doelen. Het is een krachtige oefening om vertrouwen te wekken. Het zijn sets van positieve uitspraken die je dagelijks aan jezelf bekendmaakt, totdat je onderbewustzijn ze als echt accepteert en ze verandert in je nieuwe mentale zelf.

Als je meer zelfvertrouwen wilt krijgen, moet je moedig zijn. In dat geval zouden je dagelijkse affirmaties een verklaring moeten bevatten zoals: Ik heb veel zelfvertrouwen, met een hoog zelfbeeld en ik geef anderen energie met mijn positieve energie. Grote presteerders creëren hun dagelijkse ervaringen door ze eerst te verklaren voordat ze aan hun dag beginnen.

Positieve visualisatie

Ongewone en sterke persoonlijkheden maken hun gewenste toekomst door ze te visualiseren. Ze maken dagelijks gebruik van hun verbeeldingskracht en visualiseren hun doelen in hun voltooide staten.

Ze laten hun geest overstromen met foto’s van mogelijkheden, kansen, vrede, geluk, geweldige relaties, een goede gezondheid en nog veel meer, nog voordat ze één van die dingen ooit hebben meegemaakt.

Waarom? Omdat ze begrijpen dat je leven altijd in de richting gaat van je dominante visie. Je wordt het grootste deel van de tijd wat je je voorstelt. In plaats van zich het ongeluk, de teleurstellingen, de ziekte, het verraad, de afwijzingen, de mislukkingen en de schaamte voor te stellen, stellen ze zich voor dat ze al hun droomtoekomst beleven, met als gevolg dat hun zelfbeeld en zelfvertrouwen toenemen.

Ze lopen zelfverzekerd en praten met grote zekerheid. Ze gedragen zich en dragen zichzelf alsof ze iets leuk vinden. En het is gewoon een kwestie van tijd voordat ze op het fysieke vlak de exacte visioenen creëren die ze in hun gedachten hebben verzorgd. Dit is een geheim voor een buitengewoon leven. Het is geloof in actie.

Mislukkingen en tegenslagen zijn stappen naar succes

Zie mislukkingen en tegenvallers gewoon als springplanken naar hogere gronden. Veel mensen versterken hun slechte zelfbeeld door te weigeren te proberen. Dit komt omdat ze mislukkingen en tegenslagen interpreteren als vijanden. Ze hebben er moeite mee hoe ze tegenslagen voelen.

Maar hier is de waarheid: mislukkingen zijn gewoon noodzakelijke stappen naar succes. De toekomst die je wilt creëren, vergt veel fouten en tegenslagen voordat deze zich voor jou ontvouwt. Op deze manier verkrijg je waardevolle wijsheid, ervaringen en vooral een hart van waardering voor succes. Onthoud dat, tenzij er een mogelijkheid is om te falen, dat succes zinloos is. Kan je niet genoeg krijgen van dit soort tips? Download dan via deze link gratis en voor niets onze 50 tips voor meer zelfvertrouwen en een sterker zelfbeeld.

Reactie plaatsen