arrow_drop_up arrow_drop_down

Creëer jij je toekomst of creëert de toekomst jou?

Mooie discussie had ik deze week met iemand. Hij wilde het anders doen in zijn leven, zijn dromen najagen en zijn passie volgen. Dat is mooi! En nu liep hij, naar eigen zeggen, tegen de realiteit aan.

Gestopt met zijn baan om focus te hebben (bonuspunten!), kwam hij er nu achter dat hij wellicht nog niet alles in huis had om zijn missie waar te maken: opleiding, klanten enzovoorts (minpunten!). En ook de financiële situatie begon langzamerhand tegen te werken (heel veel minpunten!) En dus zei hij tegen mij: ik moet rekening houden met de realiteit, terug naar een baan want zo gaat het niet. Een kwestie dus van de realiteit die mijn leven aan het creëren is. Ik kan niet anders.

En dat vond ik grappig. Want deze man doet bijna alles goed. Hij heeft focus, gaat voor zijn dromen en toch lukt het nog niet. Daarom een paar tips. Als je het anders wilt in het leven, besef dan dat je huidige situatie altijd gecreëerd is in het verleden. En dat heb je zelf gedaan. Dus ik creëer mijn eigen realiteit. Echter, ik leef nu ook in een bepaalde situatie die reëel/echt is en dat heeft invloed op wat ik nu voor beslissingen neem. En dan creëert de realiteit mij weer. Het is dus allebei waar.

Het interessante komt nu: wil je de toekomst veranderen, wil je Expert Zelfvertrouwen worden, dan gaat dat het best door terug te gaan naar het verleden en dat verleden te accepteren en los te laten, patronen in te zien en dan te veranderen. Dan ga je je huidige situatie en de toekomst anders invullen. Omdat je vrij bent van belemmeringen opgedaan in het verleden. En natuurlijk dien je wel reëel te blijven. Je baan opzeggen als je op andere geluksgebieden nog niet klaar bent voor een nieuwe stap of als je in praktische zin nog niet voorbereid bent, is weliswaar dapper, maar zet veelal geen zoden aan de dijk.

De juiste volgorde, de juiste intentie, de juiste creativiteit en dan vertrouwen hebben. Dat zorgt ervoor dat jij jouw werkelijkheid creëert. En ook nog je toekomst, inclusief volop zelfvertrouwen. Want als je in het verleden je nu creëert, dan creëer je in het nu je toekomst!

Reactie plaatsen