50 Tips om direct jouw zelfvertrouwen te vergroten boek

Wil je meer zelfvertrouwen?

Meer zelfvertrouwen? Daag jezelf uit met nieuwe doelen!
07 augustus 2013 

Meer zelfvertrouwen? Daag jezelf uit met nieuwe doelen!

Jezelf blijven ontwikkelen is een belangrijk onderdeel van zelfvertrouwen opbouwen en houden. Als je iets hebt bereikt dan stel je nieuwe doelen om jezelf weer verder te laten groeien.

Het heeft te maken met comfortzone en stretchingzone. De comfortzone is de zone waarin je je lekker voelt en waar je tot rust komt en ontspanning voelt (liefst nog met je benen omhoog om zelfvertrouwen op te bouwen). Dat is een prima zone om in te verblijven om energie bij te tanken, te evalueren en nieuwe doelen uit te zetten.

Daarna zul je echter aan de slag moeten met en in de stretchingzone. Want de stretchingzone is de zone waarin je nieuwe dingen leert en doet, de zone waarin je vaardigheid opbouwt en waar je je zelfvertrouwen echt flink kunt laten groeien. Want ook je waardigheid wordt getest en opgebouwd in de stretchingzone. Daar doe je overtuigingen op en kies je (niet altijd bewust) er voor om de overtuiging van de positieve kant te belichten of van de negatieve kant.

Om je zelfvertrouwen dus goed en snel te laten groeien kies je voor de stretchingzone en voor de nieuwe doelen die je in de reflectie van de comfortzone voor jezelf uitzet. En daarmee groei je in je leven. Want die nieuwe doelen bereiken zorgt ervoor dat je je comfortzone vergroot. Door de opgedane ervaring en door het extra portie verkregen zelfvertrouwen!

Reactie plaatsen

shop-van-zelfvertrouwen-com
arrow_drop_up arrow_drop_down