50 Tips om direct jouw zelfvertrouwen te vergroten boek

Wil je meer zelfvertrouwen?

Hoe kan ik mijn doelen bereiken?
9 januari 2018 

Hoe kan ik mijn doelen bereiken?

Doelen bereiken – inhoudsopgave:

[[showindex]]

Stap voor stap je doelen bereiken in jouw leven

Erica is een jonge Antilliaanse vrouw van 26. In een langere training die zij bij ons volgde vertelde zij tijdens de eerste trainingsdag dat ze al jaren een droom had: ze wilde dolgraag bij de politie. Zij was er echter van overtuigd dat dat niet voor haar was weggelegd.

Enerzijds omdat ze vond dat haar communicatievaardigheden onvoldoende waren, anderzijds omdat ze van binnen (bleek al snel) de overtuiging had: ‘wie ben ik om dat te kunnen realiseren, ik ben het niet waard om dat te mogen zijn'.

Tijdens de training worstelde Erica soms letterlijk met die overtuiging.  Ze wilde zo graag en dat terwijl ze gevangen zat in een baan die haar niet lag, een persoonlijke situatie die complex was en een omgeving die haar ondersteunde in de overtuiging dat dit niets voor haar was. Erica is toen, met de ondersteuning van haar coachgroep, stap voor stap aan de slag gegaan met haar droom.

Allereerst door in de vorm van een collage haar gewenste situatie in kaart te brengen, vervolgens door informatie te verzamelen over de opleiding tot politieagente, daarna door  een gesprek te gaan voeren met mensen die de opleiding geven en zo stap voor stap tot en met de test om toegelaten te worden tot de opleiding.

‘Lange termijn doelen leiden tot korte termijn frustraties'. ~Ben Tiggelaar

Elk trainingsweekend bracht ze ons met Antilliaans enthousiasme op de hoogte van de vorderingen die ze maakte aan de ene kant en hoe ze aan de andere kant met diverse technieken werkte aan het ombuigen van haar belemmerende overtuigingen. Het feest was compleet toen zij tijdens een van de laatste weekenden het woord nam en aankondigde dat ze haar droom had gerealiseerd en op een manier die nog mooier was dan ze had durven hopen. Inmiddels is Erica woonachtig op haar geboorte-eiland waar ze de opleiding tot politieagente volgt om vervolgens een baan op het eiland te krijgen.

Doelen bereiken met de ‘wet van de berg'

De weg die Erica volgde, noemen wij op onze ledensite de methode van de ‘wet van de berg'. Veel mensen hebben bewust een doel voor zichzelf gesteld en hebben dat doel zo groot gemaakt dat het vrijwel onbereikbaar lijkt. Vooral als dat doel raakt aan je missie in het leven, aan dat wat je het allerliefst doet.

Je kijkt dan als het ware van beneden naar de top van een berg, waar de realisatie van je doel voor je klaarligt. Maar die berg is zo hoog, dat je simpelweg niet weet hoe je op die top moet komen, of je voelt zoveel angst, stress of spanning bij het bereiken van die top, dat je niet tot actie komt. Dat je als een berg tegen de situatie op blijft zien…

Doelen stellen en opknippen in kleinere stukjes

De wet van de berg houdt in dat je je doel gaat opknippen in kleinere stukjes. Je gaat het doel op de berg verdelen in kleinere of subdoelen. Wat er daardoor gebeurt, is dat je als het ware een pad aan het aanleggen bent langs de berg omhoog. Een pad waarop je stukje voor stukje richting je grote doel komt en waarbij je tussentijds doelen realiseert waar je stil bij staat om het bereiken ervan te vieren.

Op die manier ben je bezig om je bewuste lange termijn doel te vertalen in kleinere doelen waar je onbewuste zich oké bij voelt. Zeker als er regelmatig successen worden geboekt en  gevierd. Bijkomend voordeel is dat je niet alleen je focus hebt op het doel in de toekomst, maar dat je ook leert om een strategie te ontwikkelen om doelen te bereiken. Daarmee maak je niet alleen het doel, maar ook de weg naar het bereiken van dat doel waardevol.

Let op! In korte tijd bovenop een berg komen is niet oké

Het pad langs de berg omhoog maakt het ook makkelijker om, indien nodig,  een stapje terug te doen. Wat wij zien in trainingen is dat mensen, zeker als het gaat om persoonlijke groei, in korte tijd bovenop een berg worden afgezet.

Echter, als dan het dagelijkse leven weer voor de deur staat, met de uitdagingen die er in dat leven zijn, dan vallen mensen al snel van de berg af, naar beneden. Dan kijken ze vervolgens lange tijd vertwijfeld omhoog naar de top, waar ze heen willen en waar ze al even aan geroken hebben. In onze beleving wordt daar een ontwikkeling eerder mee geremd dan versneld.

Beter is het om jezelf het pad langs de berg aan te leren, zodat je stapjes vooruit en stapjes achteruit kunt doen, zodat je kunt genieten van de weg naar je doel, net zoals Erica deed. Het helpt je om van onder de streep,  van reactief gedrag, naar boven de streep te gaan. Naar actie en groei.

En het helpt je om onbewust helemaal oké te zijn met de naderende verandering, die stap voor stap in hapklare, lekkere brokken wordt  opgediend. Daardoor erken je de signaalfunctie van het onbewuste en geef je erkenning aan de beperkende overtuigingen die er nog in je aanwezig zijn. Dan neem je het onbewuste stap voor stap mee naar een andere  toekomst, op moeiteloze wijze.

Doelen bereiken? Wat heb je nou geleerd?

Je hebt nu geleerd hoe de wet van de berg je helpt om stap voor stap veranderingen in je gedrag door te voeren en hoe jij afscheid neemt van angst, stress en spanning. Als je je daarbij je doel voorstelt als de top van een berg en jij staat ervoor, dan kun je ook op een andere manier naar je uitdaging kijken.

Stel je eens voor dat de verandering die je wilt doorvoeren een uitdaging kent met een waarde van 7 op een schaal van 0 tot 10, waarbij 0 staat voor ‘geen uitdaging' en 10 voor ‘grote uitdaging'. En jij zit op dit moment totaal niet lekker in je vel, je voelt je beroerd, zaken lopen niet fijn en je zit in zak en as vanwege je werk en relatie, waardoor je eigenwaarde een flinke deuk heeft opgelopen.

Laten we jou in die situatie de waarde van een 3 geven op een schaal van 0-10. Als dat zo is, hoe ziet dan de verandering  die je wilt doorvoeren met waarde 7 er voor je uit? Ziet die verandering eruit als makkelijk te bereiken of is het daadwerkelijk een berg waar je tegenop kijkt? Bekijk de illustratie hieronder maar eens: je ziet er tegenop als een berg: jij voelt je klein en de berg is groot.

Laten we de situatie nu eens veranderen. De uitdaging heeft nog steeds een waarde van 7, maar jij hebt je goed voorbereid op de situatie, je hebt gewerkt aan je eigenwaarde, je hebt een plan gemaakt, je hebt je bewuste en je onbewuste op één lijn gebracht door je situatie te herkennen en erkennen.

Laten we jou in die situatie een waarde van een 6 geven. Hoe ziet de uitdaging er dan voor je uit? Is het nog steeds een enorme berg of is het een situatie waarvan je het idee hebt dat je het doel kunt bereiken? Kijk nog eens naar de illustratie: de berg is even groot gebleven, maar jij bent fors gegroeid.

Wat betekent dit voor jou?

Dat voorbereiding het halve werk is. Dat jij je uitdagingen aan kunt gaan en aangaat als jij je bewuste en onbewuste goed hebt voorbereid. Als je de balans aanbrengt tussen de 95% onbewust gedrag en de 5% bewust gedrag. Als je helder hebt wat je patronen en gedragingen zijn, als je je onbewuste gerust hebt gesteld en als je stapje voor stapje kunt zetten, dan is de uitdaging nog maar half zo groot als je in eerste instantie denkt. Vanuit rust wordt de berg ogenschijnlijk kleiner en je pad meer helder.

Kortom, we zien soms als een berg tegen zaken op, laten ons leiden door onze angst en dat blijkt bij het nader onderzoeken van die angst, bij het door die angst heen gaan, een veel kleiner obstakel dan gevreesd.

‘Mensen zijn niet lui. Ze hebben gewoon machteloze doelen – dat wil zeggen, doelen die hun niet inspireren.' ~Tony Robbins

Vanuit innerlijke rust kijk je echt naar de berg die voor je ligt en zie je de weg  van mogelijkheden en van kansen. Hoe je kijkt ligt aan jou. In trainingen zeggen wij vaak: ‘alles is energie'. Daarmee bedoelen we dat jijzelf  verantwoordelijk bent voor de beelden die je maakt, voor de focus die je  hebt en voor de lading die je aan ervaringen geeft. Vanuit rust ziet de wereld  er anders uit dan vanuit angst. Dan zie je kansen en voel je je energiek.

Vanuit angst daarentegen zie je enkel de top van de berg, de beperkingen en de barrières en voel je je machteloos. Angst, spanning en stress zorgen voor bewustzijnsvernauwing, omdat 95% van jou aan je staat te trekken. En die wint altijd, tenzij jij een andere keuze maakt.

‘Winnaars vergelijken hun verwezenlijkingen met hun doelen, terwijl verliezers hun verwezenlijkingen vergelijken met deze van andere mensen'. ~Nido Qubein

Wil jij starten met jouw doelen bereiken?

Daarom is het nu weer tijd voor jou. Tijd om verder te gaan met het stappenplan op weg naar de kracht van jouw angst. Om van machteloos naar moeiteloos te gaan in elke situatie.

Dit heeft natuurlijk ook alles te maken met jouw zelfvertrouwen. Doelen behalen lukt niet met (te) weinig zelfvertrouwen. Graag geef ik mijn boek over zelfvertrouwen gratis aan je weg. Klik hier voor mijn boek om jouw zelfvertrouwen te verbeteren…

Erik Vermeir
Door

Erik Vermeir

op 18 April 2018

Bedankt

Ralph J. Siebers
Kathleen
Door

Kathleen

op 20 April 2018

We kunnen de top bereiken !

Ralph J. Siebers
Alfred
Door

Alfred

op 20 April 2018

Door geestelijke kracht kunnen we bergen verzetten.

Ralph J. Siebers
Anja
Door

Anja

op 20 April 2018

Interessant artikel.

Ralph J. Siebers
Kevin
Door

Kevin

op 21 April 2018

“If you always do what you always did, you will always get what you always got.” Mooi artikel, lijkt allemaal logisch maar toch vinden we het zo moeilijk om te doen. Succes!

Ralph J. Siebers
inge
Door

inge

op 22 April 2018

Top verhaal!

Ralph J. Siebers
Joy
Door

Joy

op 23 April 2018

Bedankt voor de inspirerende teksten!

Ralph J. Siebers
Randy
Door

Randy

op 23 April 2018

bedankt

Ralph J. Siebers
Monique
Door

Monique

op 26 April 2018

Mooi verhaal Ralph. Ik ken de wet van de berg alleen was hij weer wat weggezakt. Fijn dat je hem gedeeld hebt Ralph. Ik weet dat ik nog veel te vaak situaties vanuit angst bekijk. Zou graag meer vanuit liefde willen handelen wat regelmatig een hele uitdaging is. Mijn stappen zal ik weer wat kleiner maken en met meer liefde gaan nemen. Dankjewel !

Ralph J. Siebers
Door

Ralph J. Siebers

op 29 April 2018

Dag Monique, bedankt voor jouw reactie. Ik deel graag mijn verhalen en wat goed dat jij direct een van de belangrijkste dingen er uit hebt gefilterd. Deel jouw grote stappen op in kleinere stapjes... Ik heb je ook even een mail gestuurd. Actie wordt beloond...

Truus
Door

Truus

op 30 April 2018

dank je mooi om te zien en te weten hoe je mensen op een hoger niveau brengt.

Ralph J. Siebers
Frannie
Door

Frannie

op 8 May 2018

Ik kan hier veel van leren

Ralph J. Siebers
Door

Ralph J. Siebers

op 9 May 2018

Wat goed en eerlijk dat je dit hier aangeeft Frannie! Heb je al andere blogs kunnen doornemen?

Katrien
Door

Katrien

op 27 May 2018

Je bent moediger dan je gelooft, sterker dan je lijkt en slimmer dan je denkt. (uit Pooh)

Ralph J. Siebers
Door

Ralph J. Siebers

op 29 May 2018

Wat een heerlijke quote inderdaad. Ik gebruik vaak en veel quotes, maar deze heb ik nog nooit gebruikt. Daar gaat verandering in komen. Dankjewel Katrien!

cindy
Door

cindy

op 28 May 2018

dank u :-)

Ralph J. Siebers
Danielle Mayer
Door

Danielle Mayer

op 10 June 2018

Dank je wel!

Ralph J. Siebers
Fanny
Door

Fanny

op 10 June 2018

Bedankt voor je inspirerende woorden Ralph!

Ralph J. Siebers
Door

Ralph J. Siebers

op 12 June 2018

Graag gedaan Fanny, jij bedankt voor jouw reactie. Kom je vaker even lezen?

Karin Desloovere
Door

Karin Desloovere

op 13 June 2018

Bedankt. de inhoud van het artikel en 50 tips zelfvertrouwen zijn zeer bruikbaar voor mijn werk als coach, ze sluiten mooi aan mijn eigen visie en werken ook ondersteunend bij mijn persoonlijk levenslang leerproces.

Ralph J. Siebers
Niki
Door

Niki

op 13 June 2018

Dankjewel

Ralph J. Siebers
kirsten
Door

kirsten

op 17 June 2018

Tja, t is niet altijd makkelijk. maar welke weg je ook bewandelt, ooit kom je er wel

Ralph J. Siebers
Paulien
Door

Paulien

op 28 June 2018

Heel inspirerend artikel!

Ralph J. Siebers
Door

Ralph J. Siebers

op 29 June 2018

Dankjewel, je mag het doorgeven aan iedereen. samen maken we de wereld nóg mooier!

Meintje
Door

Meintje

op 13 July 2018

Dank je wel Ralph Ik hoop dat het me lukt een beetje meer aan mezelf te denken.

Ralph J. Siebers
Door

Ralph J. Siebers

op 17 July 2018

Dag Meintje, gewoon doen. Een goede tip hierbij is tijd voor jezelf inplannen. Letterlijk in je agenda... bijvoorbeeld dinsdagmiddag ga ik 60 minuten wandelen. Bedankt voor je reactie.

Gokhan
Door

Gokhan

op 25 July 2018

Dag Ralph, Je hebt me aardig op weg geholpen. Ik ben nog bezig met het lezen van je boek. Zeer leerzaam maar ook moeizaam om in praktijk te brengen maar doe mijn best. Bedankt voor je initiatief 😁

Gokhan
Door

Gokhan

op 25 July 2018

Dag Ralph, Je hebt me aardig op weg geholpen. Ik ben nog bezig met het lezen van je boek. Zeer leerzaam maar ook moeizaam om in praktijk te brengen maar doe mijn best. Bedankt voor je initiatief 😁 Ik wens je een fijne dag toe

Ralph J. Siebers
Door

Ralph J. Siebers

op 27 July 2018

Dag Gokhan, Ik word helemaal blij als ik dit soort berichtjes krijg. In mijn boek staat ook 'actie wordt beloond'. Altijd. Te weinig mensen komen echt tot actie. Petje af! Wat vind je moeizaam om in de praktijk te brengen? Kan ik iets voor je betekenen? Geniet van het warme weer vandaag (37 graden, unieke :) )

Geert
Door

Geert

op 26 July 2018

Dag Ralph, Leuk artikel ! Het heeft iets wakker gemaakt in mij. Volgende zin is vooral hangen bij mij "Vanuit rust ziet de wereld er anders uit dan vanuit angst. Dan zie je kansen en voel je je energiek." Bedankt daarvoor Groetjes

Ralph J. Siebers
Door

Ralph J. Siebers

op 27 July 2018

Dag Geert, bedankt voor jouw reactie. Leuk en goed dat deze quote is blijven hangen bij je. Soms helpt het om zo'n quote op te schrijven en ergens te plaatsen waar je deze quote elke dag ziet... Je gaat er steeds meer naar leven... Succes!

Debra
Door

Debra

op 29 July 2018

Mooi omschreven en een goede tip! Zelf ben ik vaak angstig maar begrijp nu dat ik dit kan omzetten. Oefenen dus en geduldig zijn.

Ralph J. Siebers
Door

Ralph J. Siebers

op 3 August 2018

Dag Debra, Thanks voor je berichtje. Ik heb je net een persoonlijke berichtje gestuurd. Geloof zelfs 2, haha. :)

Simone
Door

Simone

op 8 August 2018

Goed artikel! We komen er wel ;). Ik zou nog wel eens graag wat voorbeelden lezen van doelen die in stukjes zijn geknipt. Om te leren hoe je zoiets dan daadwerkelijk doet. Succes iedereen!

Ralph J. Siebers
Door

Ralph J. Siebers

op 13 August 2018

Dag Simone, bedankt voor jouw reactie. Een goede tweede zin van je :) Ik heb je een mailtje gestuurd over het 'opknippen' van doelen. Enjoy!

Jan
Door

Jan

op 21 August 2018

Leuk!

Ralph J. Siebers
Jeanette
Door

Jeanette

op 21 August 2018

Zo waar! Maar oh zo lastig door al onze belemmerende overtuigingen.

Ralph J. Siebers
Jenny Koekkoek
Door

Jenny Koekkoek

op 21 August 2018

Hartelijke dank

Ralph J. Siebers
rien bouma
Door

rien bouma

op 22 August 2018

Hoeveel bergen hebben we (meestal onbewust) al beklommen. Net als de verschillen in bergketens krijgen we ook onze verscheidenheid aan bergen te overwinnen. Blijven klimmen en bewust genieten van het uitzicht op de toppen

Ralph J. Siebers
Door

Ralph J. Siebers

op 27 August 2018

Dag Rien, Wat heb je dat ontzettend mooi omschreven. Het klopt zo wat je zegt. Onthoud het positieve ook :) Dankjewel!

Tom
Door

Tom

op 22 August 2018

bedankt, je hebt mij afgelopen jaar best geholpen!

Ralph J. Siebers
Door

Ralph J. Siebers

op 27 August 2018

Leuk om te lezen Tom! Ben benieuwd. Op welk gebied heb ik je kunnen helpen?

Deva de Bruijn
Door

Deva de Bruijn

op 31 August 2018

Jaaa Ralph, dit klopt. Kleine stappen leiden tot elk uitgekozen doel. Fijn dat je mense zo op weg helpt! Gr v Deva

Ralph J. Siebers
Karin
Door

Karin

op 10 September 2018

Dankjewel, laagdrempelig.

Ralph J. Siebers
Door

Ralph J. Siebers

op 11 September 2018

Bedankt voor jouw reactie Karin! Dit is ook precies hoe we willen zijn bij zelfvertrouwen.com --> Laagdrempelig, weer even terug naar de basis in dit gehaaste leven ;)

Anja
Door

Anja

op 11 September 2018

Bedankt! Duidelijk geschreven, veel nieuwe handvatten gekregen om toe te passen ;)

Ralph J. Siebers
eric
Door

eric

op 16 September 2018

Het is natuurlijk helemaal waar wat je schrijft in dit artikel, maar voor veel mensen is het alleen bij lange na niet zo simpel als het hier lijkt. voor mensen met een sterk autisme, schizofrenie, extreem lage eigenwaarde door negatieve invloeden van jongs af aan enzovoorts kan het proces zoals je dat beschrijft er een zijn van vele jaren ellende en pijn of zelfs een onmogelijkheid zijn. Oké niet geschoten is altijd mis, maar sommige mensen zullen echt iets meer nodig hebben dan deze wijze woorden of een training.

Ralph J. Siebers
Door

Ralph J. Siebers

op 18 September 2018

Bedankt voor jouw feedback Eric. Ik geef je ook helemaal gelijk. Het is inderdaad bij lange na niet zo simpel als lijkt. Het verleden van iemand kan enorm heftig zijn, soms is het genetisch bepaald, zo zijn er echt talloze zaken die het lastiger maken om je zelfvertrouwen (en alles wat hiermee te maken heeft) te vergroten. Geef echter niet op. Actie wordt echt beloond. Al verbeter je maar een klein percentage, dat kan al enorm de moeite zijn. Wij bieden prima trainingen, waarbij we samen kijken naar jouw persoonlijke punten en elke dag zijn wij te bereiken. We houden je hand vast wanneer dit nodig is en de zelfvertrouwen community draagt hieraan zeker bij. Zoveel positieve verhalen hebben wij al kunnen delen. Zoveel mensen hebben we écht kunnen helpen. Wij zijn dankbaar en trots: https://zelfvertrouwen.com/lid-worden-met-speedcoaching/

Nelleke van Rosmalen
Door

Nelleke van Rosmalen

op 17 September 2018

Illustratie is een heerlijke eye catcher, Tijd voor verandering!

Ralph J. Siebers
Door

Ralph J. Siebers

op 18 September 2018

Goede illustratie hé! Zeker tijd voor verandering en als ik kan helpen hoor ik graag van je!

Arco
Door

Arco

op 19 September 2018

De wet van de berg: Een mooie metafoor!

Ralph J. Siebers
Door

Ralph J. Siebers

op 1 October 2018

Dag Arco, zeker weten. Deze gebruiken we ook vaak. Wij zijn niet zo van de 'zelfvertrouwen-weekendjes'. Hier gaat het vaak 2 dagen top, de derde dag wordt al minder en bij dag 4 ben je terug bij af...of nog minder... Dat wil je niet. Interesse om een gratis Webinar van ons te volgen? https://zelfvertrouwen.com/webinars/

Alex Saelen
Ralph J. Siebers
Elsa
Door

Elsa

op 23 September 2018

Stimulerend verhaal. Mijn probleem is echter om deze mooie theorieën toe te passen in de praktijk. Zo ben ik nogal een chaoot (ADD) en lukt het me maar niet om mijn huis op orde te krijgen en houden ondanks de vele theoretische cursussen die ik zo langzamerhand heb gevolgd en de kast vol zelfhulpboeken. Daarom denk ik dat jullie aanpak voor mij ook niet gaat werken

Ralph J. Siebers
Door

Ralph J. Siebers

op 1 October 2018

Dag Elsa, dan wordt het tijd voor ons 90 dagen programma. Natuurlijk met theorie, maar ook veel voorbeelden, oefeningen en beeldmateriaal. Ik vind het geweldig dat jij nu ook in onze ledenomgeving zit. Tof dat je het gaat proberen, want opzeggen kan altijd. Zelfs elke dag. WELKOM!

Irene
Door

Irene

op 23 September 2018

Inspirerend!!! Thnx!

Ralph J. Siebers
Gerard
Door

Gerard

op 24 September 2018

Het klopt, wij zijn zelf onze grootste belemmering.

Ralph J. Siebers
Yolanda
Door

Yolanda

op 26 September 2018

Het is ook toevallig dat het artikel gaat over een onderwerp die ik op dit moment in mijn leven kan gebruiken. Wat ik mooi vind om te lezen in het artikel is om stil te staan bij het realiseren van je subdoelen en het bereiken ervan te vieren. Voor mij is het belangrijk om daarbij stil te staan, omdat ik zo gefocust kan zijn om het behalen van het einddoel en niet stil sta bij de subdoelen die ik al bereikt heb en mezelf daarvoor een complimentje te geven. De weg naar de top van de berg is een heel proces dat je meemaakt. Je bent dan bezig om een bepaalde situatie te veranderen. Wat ik momenteel in mijn leven op dit moment ervaar is 'datgene wat je aandacht geeft groeit'. Dus ik probeer me vooral te richten op het positieve. Wat ook voor mij belangrijk is om rekening mee te houden, is dat het niet erg is om soms een stapje terug te doen om op die manier weer vooruitgang te kunnen boeken. Nog bedankt voor je artikel!

Ralph J. Siebers
Door

Ralph J. Siebers

op 1 October 2018

Hey Yolanda, we hebben al even contact gehad via de mail. Binnenkort ontvang je ook een mooi postpakketje op je deurmat. het klopt helemaal wat je hierboven hebt geschreven. Wij vieren eigenlijk veel te weinig in het leven. Het is zó goed om even stil te staan bij wat je allemaal hebt bereikt. Probeer dit ook te delen met mensen in jouw omgeving. We willen alleen maar meer, beter of vaker. Dit is niet de manier om gelukkig te worden. Dat is wat iedereen in de basis echt wilt: gelukkig zijn. Ik vind het geweldig dat je lid bent geworden en in onze ledenomgeving gaan we hier dieper op in. Het ga je goed!

li
Door

li

op 10 October 2018

interessant

Ralph J. Siebers
B.A.
Door

B.A.

op 14 October 2018

Bedankt, dit is een waardevolle tip.

Ralph J. Siebers
Werner
Door

Werner

op 23 October 2018

Dank je wel. Het is inderdaad zoals je in het artikel leest. Perfect de nagel op de kop.

Ralph J. Siebers
Anuschka
Door

Anuschka

op 31 October 2018

Interessant

Ralph J. Siebers
Karen
Door

Karen

op 31 October 2018

Bedankt voor dit inspirerende artikel!

Ralph J. Siebers
Door

Ralph J. Siebers

op 13 November 2018

Graag gedaan Karen. Kom je vaker even kijken? Elke dinsdag heb ik een nieuw artikel online :)

Tjalling
Door

Tjalling

op 16 November 2018

Dank je wel. Was heel interessant

Ralph J. Siebers
Simone
Door

Simone

op 22 November 2018

Zeer leerzaam voor mij dankjewel

Ralph J. Siebers
Door

Ralph J. Siebers

op 27 November 2018

Dankjewel Simone, waar wil je nog meer over leren? Dan schrijf ik hier een blog over...

Marino
Door

Marino

op 25 November 2018

Dankjewel voor dit interessant artikel

Ralph J. Siebers
Chris
Door

Chris

op 26 November 2018

Inspirerend !!

Ralph J. Siebers
Mar
Door

Mar

op 28 November 2018

Mooi geschreven en zó herkenbaar. Waarom ik dan toch steeds kies voor hoge bergen en “ beren op de weg”? Het blijven flinke valkuilen😉, maar wordt me er steeds bewuster van. Dankje.

Ralph J. Siebers
Door

Ralph J. Siebers

op 3 December 2018

Dankjewel voor je openheid Mar! Goed dat je bewuster aan het worden bent van je valkuilen. Kan ik iets voor je betekenen?

Mar
Door

Mar

op 28 November 2018

👍

liesbeth
Door

liesbeth

op 1 December 2018

Ik vind dit een super artikel en wil graag nog dingen van je bij leren dank je wel

Ralph J. Siebers
Door

Ralph J. Siebers

op 3 December 2018

Dag Liesbeth, bedankt voor je reactie en wat leuk (plus goed!) dat je dingen wilt bijleren. Ken jij onze LIVE Webinars al? Inschrijven kan hier: https://zelfvertrouwen.com/webinars/ In onze LIVE Webinars geef ik je 7 simpele stappen om meer zelfvertrouwen te krijgen. Onderweg geef ik wel 100 tips :)

Fatiha tighadouini
Door

Fatiha tighadouini

op 10 December 2018

Bedankt voor deze article.

Ralph J. Siebers
Henny
Door

Henny

op 17 December 2018

Bedankt!👍

Ralph J. Siebers
Marja
Door

Marja

op 18 December 2018

Bedankt

Marja
Door

Marja

op 18 December 2018

Bedankt

Ralph J. Siebers
Els
Door

Els

op 24 December 2018

De manier waar op je ons met tips helpt is heel vriendelijk en doordringend, maar je leert er wel wat van

Ralph J. Siebers
Sabrina
Door

Sabrina

op 6 January 2019

Super dank je wel :-)

Ralph J. Siebers
petra kamp
Door

petra kamp

op 14 January 2019

Goed artikel, hier kan ik wat mee!

Ralph J. Siebers
Door

Ralph J. Siebers

op 16 January 2019

Leuk om te lezen Petra. Heb jij ook doelen gesteld voor 2019? Of voor januari 2019? ;)

Suus
Door

Suus

op 15 January 2019

Sterk artikel; helder geschreven. Mooie thematiek!

Ralph J. Siebers
Door

Ralph J. Siebers

op 16 January 2019

Bedankt voor je toffe reactie Suus! Heb jij aan het begin van 2019 doelen gesteld?

Henk
Door

Henk

op 21 January 2019

Bedankt

Ralph J. Siebers
Reactie plaatsen

shop-van-zelfvertrouwen-com
arrow_drop_up arrow_drop_down