arrow_drop_up arrow_drop_down
Meer zelfvertrouwen krijgen: ken je historie...
15 december 2015 

Meer zelfvertrouwen krijgen: ken je historie...

Wie ben je? Niet zozeer in spirituele over zweverige zin, nee: wie ben je? Waar kom je vandaan? Welke familie, welke achtergrond? Wie waren je ouders of opvoeders echt? Wat hebben ze meegemaakt en wat hebben hun ouders meegemaakt? En wat heeft dat met meer zelfvertrouwen te maken?

Ken jij je ‚roots'? Weet jij echt wat voor historie er in je genen schuilt en waar je vandaan komt? Welke verhalen er zijn meegemaakt en hoe zijn die ontstaan? Wat zijn de mooie dingen in jouw familie die de moeite meer dan waard zijn om te weten?

Zelfvertrouwen heeft te maken met identiteit. Met je zijn in de diepste zin van het woord. Van ontdekken wie je bent, inzicht krijgen in het goede van vroeger krijg je meer zelfvertrouwen. Het inzicht is mooi om te hebben.

Zelf ben ik heel blij dat ik met mijn moeder een dag over den door haar geboortedorp heb kunnen trekken. Mooie verhalen gehoord, geroken, geproefd. Gezien wat nog is zoals het was en ook wat nu anders is. Voor mezelf en mijn moeder was het prachtig. Meer inzicht in mijn verleden. Ook direct meer trots op wat is gedaan en bereikt.

Gun jezelf het inzicht in je verleden in waar je vandaan komt. Jouw genealogie als het ware. Bekijk foto's uit het verleden, schrijf, lees, verwerk. Geniet van wat het je brengt en hoe al die dingen jouw meer zelfvertrouwen geven.

Reactie plaatsen

Wil je meer zelfvertrouwen?