Over Ralph (en zoon Mees)

'Elke grote reis begint met een eerste kleine stap'

Wie is Ralph?

De korte versie...
Laat maar ff zien

Wie is Ralph?

De iets langere versie...
Oké, ben benieuwd

Wie is Ralph?

De uitgebreide versie...
Vertel me jouw verhaal

Wie is Ralph? (korte versie)

Zelfvertrouwen Expert. Positief. Leerkracht. Auteur. Spreker. Quotes. Partner van Claudia. Vader van Mees (zie video hieronder).

"Vanaf het moment dat je wakker wordt, tot het moment dat je in slaapt valt…

Alles wat je in de tussentijd doet heeft te maken met zelfvertrouwen!"

Wie is Ralph? (iets langere versie...)

  • Ik ben mezelf er altijd van bewust dat we maar 4000 weken op aarde zijn. Daarom probeer ik zoveel mogelijk intens van alles te genieten in mijn leven. Dan is het ook nog even leuk om te zeggen dat we 1/3 van deze 4000 weken slapen... 
  • Na mijn burn-out in 2014 ben ik enorm geïnteresseerd geraakt in persoonlijke groei (en alles wat daarmee te maken heeft). Per jaar besteed ik een groot bedrag aan coaching, opleidingen, seminars, boeken, online cursussen en meer.
  • Al sinds 2004 sta ik voor grote groepen mensen van diverse leeftijden te spreken. Dit doe ik nog steeds. Iedere donderdag en vrijdag geef ik nog steeds vol enthousiasme les.
  • Oprichter en eigenaar van PositiefLeren.nl. Dit initiatief is gestart om het onderwijs (nóg) positiever te maken. Al gauw daarna werd mijn tweede website zelfvertrouwen.com enorm groot.
  • Ik draag de Nierstichting een warm hart toe en ben donateur. Onze zoon Mees kwam ik 2016 op de wereld met een hydronefrose (een waternier). De eerste weken van zijn leven hebben we doorgebracht in het Radboudziekenhuis in Nijmegen. Inmiddels is zijn linkernier verwijderd en gaat het goed met hem. Zie video hieronder.
  • Mijn missie is om per jaar 200 mensen uit Nederland en België te helpen om hun zelfvertrouwen (en alles wat daarmee te maken heeft) te herstellen en permanent te vergroten. Dit doe ik onder andere door onze zelfvertrouwen ledenomgeving.

"Jij hebt de sleutel tot meer Zelfvertrouwen in jouw eigen hand...
Je hebt deze alleen nog niet gevonden"

Wie is Ralph? (de uitgebreide versie...)

Afgelopen zomer ben ik 40 jaar oud geworden. Heel mijn leven woon ik al in Nieuw Bergen. Dit is een rustig en klein dorpje in Noord Limburg. Alleen van 2000 tot 2005 heb ik in de stad Nijmegen gewoond. Dit was een fantastische periode, maar ik kwam er al snel achter dat ik in een stad later niet gelukkiger zou worden. Ik houd van de rust, de ruimte en de natuur van een klein dorpje. Met de Maasduinen nu letterlijk op maar één straat afstand kan ik ontzettend genieten van alles wat ons Nationale park te bieden heeft.

Al leerkracht sinds 2004

De eerste 20 jaar van mijn leven wist ik eigenlijk nooit wat ik wilde worden later. Eigenlijk heb ik nog steeds geen idee, maar wat ik nu doe bevalt me prima ;)  Ik vond het lastig om een keuze te maken op zo’n jonge leeftijd. Daardoor heb ik echt allerlei stages gedaan en verschillende beroepen gehad. Ik zal ze in vogelvlucht opnoemen en de lijst is niet eens volledig. Balie-medewerker bij de ABN AMRO bank, een kantoorbaan bij een rozenkweker, videotheek-medewerker, service medewerker bij een bioscoop, public relations medewerker bij een gemeentehuis, leerkracht, etc.
Waar ik wel achter kwam is dat ik erg gelukkig werd van het digitale tijdperk. Er is plotseling zoveel mogelijk. Ik vind het dan ook geweldig dat ik nog heb geleefd heb in de tijd dat er nog geen internet was.


Internet werd pas echt een keer goed en duidelijk benoemd in het journaal jaaroverzicht van 1996. Ken jij de tijd van het ‘inbellen’ nog? Dat je moest vragen aan je ouder of het nu wel kon? Want anders konden vader of moeder niet bellen en telefoontjes ontvangen.

Het digitale tijdperk

Ik was er dan ook vroeg bij met het kopen van domeinnamen en het opstarten van diverse websites. Zoveel van mijn websites en ideeën zijn geflopt, maar oh wat vond ik het lekker om creatief bezig te zijn en te pionieren. Ook al werd het een dikke flop (en verloor ik veel guldens en euro’s), het deed mij eigenlijk weinig. Ik zag het altijd als leergeld en inmiddels ben ik zoveel wijzer geworden. Om een goede en volledige focus te houden, heb ik al mijn domeinnamen en websites verkocht.

Zelfvertrouwen ledenomgeving

Twee websites heb ik gehouden. PositiefLeren.nl (ik doe hier bijna niks meer aan, dat kan je ook wel zien, haha) en Zelfvertrouwen.com. Die laatste website stamt al uit 2008 en is opgestart door Eddie van der Wereld. Zelfvertrouwen.com wordt steeds bekender bij het grote publiek. Sinds enkele jaren is een onderdeel van zelfvertrouwen.com de zelfvertrouwen ledenomgeving. Hierin vind je zeer veel uiteenlopen producten om jouw zelfvertrouwen (en alles wat hiermee te maken heeft) te herstellen en permanent te verbeteren.

Burn-out

In 2014 kreeg ik mijn burn-out. Als ik dit nu zo opschrijf en over nadenk was het eigenlijk ook onvermijdelijk. Een burn-out (of overspannen zijn) gebeurt natuurlijk niet van de een op de andere dag. Ik veranderde in die periode van werk. Al mijn focus lag in die periode ook op 2 verbouwingen.


Ik ben totaal niet technisch aangelegd, heb twee linkerhanden. Als ik een klusjesbedrijf zou starten was de naam: ‘twee keer links’. Toch heb ik (met mijn vader en vriend Dirk, die wel handig zijn) in 2010 en 2013 twee huizen volledig gestript en verbouwd. In 2012 hebben mijn ex en ik een punt achter onze relaties gezet. Wat buiten de relatiestress, ook een enorme financiële stress met zich meebracht. Zodoende kon ik op 32-jarige leeftijd weer een jaar bij mijn ouders intrekken. Dit ook om geld te sparen en een eigen huis te verbouwen.

Verleden en toekomst

Natuurlijk was er ook een hoop shit te verwerken uit het verleden. Als kind ben ik veel (negatieve) dingen over mezelf gaan geloven. Ik was in een korte tijd mijn enthousiasme voor veel dingen verloren. Mijn gedachten zijn ervaringen uit het verleden. Het zegt niks over je toekomst. Sterker nog ook jouw toekomst is nog volledig onbekend. Niemand weet hoe het verder zou gaan.


Iets wat ik van meneer Pastoor uit ons dorp leerde: ‘Wil je God écht laten lachen, dan moet je vertellen dat je plannen hebt gemaakt’. Of de bekende uitspraak van John Lennon vind ik ook zo mooi: ‘Life is what happens to you, while you're busy making other plans’. Ik zeg nu niet dat je geen plannen moet maken en niet kan nadenken of dromen over jouw toekomst… Gewoon doen, niks mis mee! Alleen besef dat het leven niet maakbaar is.

Alleen ga je sneller, met z’n tweeën kom je verder

Probeer van anderen te leren. Ook van de mensen buiten jouw comfortzone. Handel zelf alsjeblieft op ieder moment vanuit jouw grootst mogelijke gevoel van enthousiasme en persoonlijke mogelijkheden, zonder het eindresultaat te willen invullen… Het resultaat volgt jouw passie. Credits voor Albert Sonnevelt op het seminar van 17 oktober 2019 in Zeist. Ik heb daar veel van jou geleerd. (Zoals elk seminar waar jij spreekt).

Wat is voor jou echt belangrijk?

Tijdens mijn burn-out periode kwam ik er pas achter hoe belangrijk het is om met anderen te praten over jouw situatie. Ik heb hier nooit echt bij stilgestaan en eigenlijk was dit voor het eerst dat het zoveel over mij ging. Wauw. Heerlijk.


Door in gesprek te gaan en diverse oefeningen uit te voeren leerde ik mezelf steeds beter kennen en werkt wat minder hard voor mezelf. Ik heb deze burn-out ook (naderhand) echt als een cadeautje ervaren. Wanneer sta je nou eens een langere tijd stil bij jouw leven? Bij de zaken die je belangrijk vindt? Waar je naartoe wilt met je leven?

Op elke vraag een kloppend antwoord

Het is zó belangrijk om hier regelmatig bij stil te staan. Je kunt het soms niet alleen (al dacht ik altijd dat ik dit wel kon, haha). Een coach laat je nadenken en heeft op elke vraag wel een passend en kloppend antwoord. Ik ben dan ook na mijn burn-out actief op zoek gegaan naar mensen waarvan ik kan leren. In de echte wereld, maar ook online.


Eelco de Boer volg ik al jarenlang en leer veel van zijn programma’s en seminars. Ik noemde Albert Sonnevelt ook al even net. Elke keer als ik hem op een podium zie tijdens een seminar, ben ik met open mond aan het luisteren en schrijf ik notitieboeken vol. Op dit moment heb ik ook een coach en als ik straks 65 ben, wil ik nog steeds een coach hebben!

Blijf investeren in jouw persoonlijke groei

Vaak zit de oplossing allang in jezelf en ben je dichterbij dan je denkt. Iedereen kan je coach zijn. Van iedereen kan je leren. Ik heb gesproken met zwervers, miljonairs, Tibetaanse lama Zeupa, de kassajuffrouw van de Jumbo, psychologen, zelfvertrouwen expert Eddie van der Wereld en ga zo maar door. Van Eddie heb ik het meeste geleerd en van hem volg ik nog steeds coaching. Sommige producten in onze zelfvertrouwen ledenomgeving zijn ook door Eddie bedacht.

Auteur Ralph J. Siebers

In 2011 bracht ik mijn eerste boek uit: ‘150 Tips …om kinderen te laten zien dat je om ze geeft’. Daarna volgde de volgende (onderwijs)boeken: Van Pittig Naar Prettig, 50 Tips om direct jouw zelfvertrouwen te vergroten en Zelfvertrouwen voor kinderen. Mijn nieuwste pennenvrucht is het boek 365 Tips voor meer zelfvertrouwen. De J. staat trouwens voor Johannes, een eerbetoon aan mijn vader.

Genieten van Mees na veel tegenspoed

Ik heb mijn leven op de rit nu en dat gun ik jou ook. Inmiddels mag ik mezelf zelfvertrouwen expert noemen en doe ik alleen nog maar leuke dingen. Op nummer 1 staat heel duidelijk veel aandacht geven aan onze zoon Mees van 3 jaar. Samen met Claudia genieten we volop van ons ondeugende ventje.


Omdat die eerste weken in het ziekenhuis en daarna steeds weer op en neer naar het Radboud voor onderzoeken zoveel impact hebben gemaakt genieten we extreem van Mees. Wat een liefde kan je eigenlijk voelen!

Zelfvertrouwen Ledenomgeving

Mijn enthousiasme is terug en deze kan niemand mij meer afpakken. Zelfvertrouwen.com wordt steeds bekender en onze zelfvertrouwen ledenomgeving steeds groter. Inmiddels hebben we al honderden leden geholpen om hun zelfvertrouwen weer op te bouwen. En nog steeds. Permanent. Dit gebeurt online, maar ook offline. Exclusieve 1-op-1 coaching is ook mogelijk. Mijn missie is dan ook om elk jaar weer 200 leden te helpen om hun zelfvertrouwen te laten herstellen en te vergoten.

Iedereen is uniek

Ik besef mezelf dat het een enorm ‘ik-verhaal’ is geworden. Nogal logisch ook op de -Over Ralph- pagina, maar misschien goed om even te zeggen dat we inmiddels met een team zijn en dat ik niet alles meer alleen doe. Sterker nog, dit kan ook niet meer door de drukte.


Toch blijft onze aanpak persoonlijk en specifiek gericht op het individu. Iedereen is anders. Iedereen is uniek. Dan is het vreemd om iedereen dezelfde cursus te geven. Ik luister naar je en samen kijken we waar jij het meeste behoefte aan hebt en het beste bij je past…

Actie wordt beloond!

Ik kan nu nog veel en veel meer over mezelf vertellen, maar dat doe ik niet. Ik ben dit ook niet gewend om te doen. In de praktijk zijn de meeste mensen ook veel meer met zichzelf bezig. Dus als je deze laatste zinnen leest, word ik blij. Dat betekent dat je ook interesse hebt in anderen en dat je een sociaal dier bent.


Nu je meer over mij weet, ben ik ook geïnteresseerd in jou. Wie ben jij? Kan ik iets voor je betekenen? Onthoud altijd dat elke grote reis met een eerste kleine stap begint!

Ik ben benieuwd wat jij nu gaat kiezen?

Kies voor mijn boek met 50 zelfvertrouwen tips. Of klik op Webinar volgen om alles te weten te komen over hoe jij je zelfvertrouwen gemakkelijk kunt opbouwen:
arrow_drop_up arrow_drop_down