arrow_drop_up arrow_drop_down
7 principes voor een positiever leven
25 augustus 2020 
in Geluk

7 principes voor een positiever leven

Het onderstaande document ontving ik van Werner. Werner is al een lange tijd lid van de zelfvertrouwen ledenomgeving. Dit is wat hij zelf schreef in de community over het document:

“Sinds ik tussen jullie prachtige mensen ben gekomen heb ik een keuze gemaakt in mijn leven, die mijn leven gelukkiger en positiever maakt. Het maakt mijn leven niet gemakkelijker, maar wel veel positiever. Het is een keuze en ik doe er dagelijks mijn best voor. Het lukt de ene dag al wat beter dan de andere dag, maar ik zet dagelijks mijn stapjes volgens deze 7 principes. Lees het document en vertel me wat gevoel dit jullie geeft. Ik kijk er naar uit om de positieve energie met jullie te delen”

1.      Op een dag, zal ik er niet meer zijn

Het is niets om bang van te zijn, maar we zouden het moeten omhelzen. Nu we dit weten, zouden we er elke dag volledig voor moeten gaan. Je zou volledig je best moeten doen vandaag om er vandaag de beste dag van te maken voor iedereen die je tegenkomt op je pad.

Wat als je er niet meer zou zijn morgen, wat als zij je niet meer kunnen spreken morgen. Wat zullen ze vertellen over je, als je er niet meer zou zijn morgen?

Zou het dan niet leuk zijn voor een eeuwig blijvende positieve herinnering te kunnen zorgen. Dit is gewoon een herinnering om steeds voor de ogen te blijven houden om elke dag te doen wat uit het hart komt, maar dan ook elke dag.

2. Er is niets dat ik niet kan doen, zijn of hebben

Als er ook maar één persoon op deze aarde iets bereikt heeft, dan kan ik ook dingen bereiken. Het hoeft niet gemakkelijk te gaan, maar het betekend dat het echt mogelijk is.

Zolang het mogelijk is, kan ik ernaartoe werken, door een plan te maken. Leer wat er geleerd moet worden. Om het leven te kunnen leiden dat andere voor onmogelijk houden. Onmogelijk is gewoon een plan maken voor dagelijkse haalbare tussen doelen richting je doel en je je er volledig voor willen inzetten.

3. Niets heeft echte betekenis voor me, als ik er niet gelukkig van wordt, of er een goed gevoel bij krijg

Als het me: A) niet gelukkig maakt of B) niet beter maakt. Maak er dan geen tijd voor.

Verduidelijking hiervan is: Als het me niet gelukkig maakt terwijl ik het doe of dat het mij niet gelukkig maakt als een resultaat om het te doen. Dan zal het waarschijnlijk je nooit gelukkig maken.

Voor alles zal ik moeten vechten, Ik zal voor alles mezelf volledig moeten inzetten en mijn beste energie moeten geven. Vraag jezelf steeds af: Maakt dit mij gelukkig?

Als het antwoord daarop NEE is, vraag jezelf dan af: De opoffering die ik nu doe, gaat dit mij naar op verloop van tijd gelukkig maken? Indien NEE, laat het dan gaan.

4. Wees jezelf

Wees altijd jezelf ten aller tijde, geen uitzonderingen. Luister niet naar andere mensen hun mening. Ze zitten niet op dezelfde golflengte dan ik. Ze zullen hun mening, hun manier van denken willen vertellen.

De enige manier om een gelukkig leven te kunnen hebben is jezelf zijn en je eigen weg te gaan. Ik zal nooit een gelukkig leven kunnen leiden als ik luister naar wat andere zouden doen, of om jezelf te vergelijken met andere. Of hetzelfde te willen zijn zoals andere. Dat maakt spatie vrij voor geweldige dingen in je leven.

Vergelijk jezelf met niemand en probeer niet te zijn zoals vele andere mensen zijn. Maak je eigen beslissingen en het zal je naar een mijn beste mogelijke leven leiden.

5. Alles wat ik nodig heb, is al aanwezig in mezelf

We zien dagelijks mensen in deze wereld, die materiaal gesproken alles hebben. Maar zij zijn leeg in hun zelf. Dingen zullen je nooit compleet maken. Andere mensen zullen je nooit compleet maken. Het maakt niet uit van andere zeggen daarover.

Er is een gezegde: Niets nodig hebben trekt alle goede dingen aan. Als ik van een plaats kom, van niets nodig te hebben, of van niets te zoeken buiten mezelf om mezelf gelukkig te maken. Dan maak je spatie vrij voor geweldige dingen die in je leven zullen komen.

En als de dingen dan niet komen, Dat is oké dan. Je hebt ze niet nodig. Echt gelukkig zijn is nooit gevonden buiten ons, het is alleen maar te vinden in ons zelf. Het is een state of mind. Gelukkig zijn in ons zelf is de grootste vorm van succes die ik kan halen in het leven. Doe wat goed voelt, de rest volgt wel.

6. Ga met positieve en goede mensen om

Er is geen plaats in je leven voor die negatieve mensen. Maar er is nooit plaats genoeg voor positieve mensen en positieve energie. Jezelf omsingelen met negatieve mensen en negatieve energie is het slechtste wat je kan doen, als je een gelukkig leven wil opbouwen.

Niet iedereen zal jouw positieve energie hebben en dus mogelijk anders denken. Laat hen hun eigen leven leiden en concentreer op je eigen leven, je eigen positieve energie.

Mensen die je echt graag hebben zullen je nooit iets in de weg leggen om je eigen leven te leiden. Maak geen tijd vrij om jou zelf aan te passen aan een groep mensen die jou niet graag hebben.

Ga je eigen weg en maak je eigen beslissingen waar je goed bij kan voelen. Mensen die je positieve energie zien zullen je met open armen ontvangen en de positieve energie die zij hebben met je delen. Je zal nooit gelukkig zijn als je omringt met negatieve energie en negatieve mensen.

7. Waar je je ook op concentreert, dat zal je vinden

Als je opzoek gaat naar negatieve energie in deze wereld, dan zal je ook massaal de negatieve energie vinden. Als je opzoek gaat naar haat, geweld en ongeluk, dan zal je dit ook massaal vinden.

Maar dit is ook zo voor het positieve, voor het goede. Als je enige intentie is om het goede te vinden, dan zul je ook meer goed vinden. Welke mening je je leven geeft, dat wordt je leven.

Het kan een faling zijn of een Les die je ervan leert. Hartverscheurend zijn of het maakt je sterker. Het leven is tegen je, of het leven is voor je en maakt je een beter persoon.

Wij kiezen zelf welke mening wij geven aan alles of iedereen. Beslis om het goede te zien in alles en iedereen. Wees dankbaar voor alles dat je al hebt en kan.

Er zijn vele mensen die minder hebben en minder kunnen en toch een manier vinden om dankbaar te zijn, voor wat zij hebben en voor wat zij kunnen. Zie mogelijkheden in de plaats van problemen om jezelf te tonen wie je echt bent. Onthoud dit: Waar je aandacht ook naar toe gaat, dat gaat je leven bepalen. Oefen op het goede te zien in alles en iedereen. Denk aan het beste, verwacht het beste en vraag jezelf steeds af : wat goeds kan ik in mijn leven brengen.

Reactie plaatsen

50 Tips om direct jouw zelfvertrouwen te vergroten boek

Wil je meer zelfvertrouwen?