arrow_drop_up arrow_drop_down
Relatiebreuk verwerken
19 mei 2020 

Relatiebreuk verwerken

Een gebroken hart na een relatiebreuk is verschrikkelijk

Als je recent een relatiebreuk met een partner hebt meegemaakt, weet je al hoe pijnlijk en hoe verwoestend het is. Bijna iedereen heeft iemand op een of ander punt verlaten.

Soms weet je waarom het gebeurt, en soms blijf je zitten zonder enig idee, met een gebroken hart. Niet weten waarom een breuk gebeurt, is meestal het meest pijnlijke en lastige type, omdat je jezelf blijft afvragen waarom het gebeurd is. Met weinig kans op een antwoord dat je zal begrijpen.

Een gevoel met een gebroken hart

Maar ter zake nu, om voorbij de relatiebreuk te geraken, vooral als je niet weet waarom het is gebeurd, is een zware klus. Je gebroken hart heeft zeker een flinke klap gekregen, maar je gevoel van eigenwaarde kan er ook onder lijden. Het kan ervoor zorgen dat je stagneert in je ellende en dat zou heel erg zijn. Dat wil je niet doen.

Verder gaan na een relatiebreuk

Om verder te gaan na een relatiebreuk, moet je je realiseren dat, als je in je ellende blijft zitten, je nutteloos bent als partner voor toekomstige relaties die je misschien wilt. Ga voorbij je gebroken hart en begin een heel nieuw hoofdstuk, zodat je je kan wijden aan je nieuwe liefde.

Je problemen onder ogen zien

Om dit te doen, moet je je problemen onder ogen zien en niet proberen je ervoor te verbergen of ze weg te rationaliseren. Je mag je er niet door laten gaan, zoals bijvoorbeeld door te veel te drinken. Je zal alleen het onvermijdelijke blokkeren en je leven daarbij steeds meer verpesten.

“Doe dit niet. Achter de wolken schijnt altijd de zon. Ook voor jou!”

Dwars door de pijn gaan

Je kan niet over of rond een gebroken hart gaan. Je kan alleen dwars door de pijn gaan. Als je dat eenmaal begrijpt, kan je het onder ogen zien, doorgaan en omgaan met je ellende.

De oorzaak van de problemen

Kijk naar de problemen die kunnen hebben geleid tot de relatiebreuk. Zijn er dingen in je verleden die je waarschijnlijk zou moeten bekijken en verbeteren, zodat je ze nooit meer in een relatie brengt en het risico loopt op een nieuwe breuk en vervolgens een nieuw gebroken hart?

Geen zelfmedelijden hebben

Een gebroken hart kan leiden tot zelfmedelijden. Laat dat niet gebeuren. Wat er ook is gebeurd, je bent nog steeds een waardig en waardevol individu. Het werkte gewoon niet voor je ex. Je hebt veel te bieden en nu is het de tijd om aan je sterke punten te werken, om ze te verfijnen en om ze op te lichten voor de toekomst. Als je iets hebt gedaan om de relatiebreuk te veroorzaken, geef het dan toe.

“Door het aan jezelf toe te geven, kan je de les leren die het met zich meebrengt om het in de toekomst niet te herhalen”

Jezelf verbeteren

Door jezelf te verbeteren, verbeter je je zelfrespect en je aantrekkelijkheid als potentiële partner. Trouwens, een succesvol zelfverbeteringsprogramma voor jezelf zal wonderen doen voor je eigen gevoel van welzijn en kracht.

Elimineer het “arme ik verhaal” dat je jezelf hebt verteld, omdat dit negativiteit met zich meebrengt. Begin de juiste dingen tegen jezelf te zeggen en ze zullen uitkomen.

Een gebroken hart herstellen

Een gebroken hart herstellen is nooit gemakkelijk. Maar het is noodzakelijk werk en hoe eerder je eraan komt, hoe sneller je er voorbij bent en hoe sneller je een schitterende nieuwe toekomst tegemoet kan zien. Herstel nu je gebroken hart, want er wacht zoveel op je als je dat doet. In de volgende alinea's geef ik weer hoe je door kan gaan met je leven na een relatiebreuk.

De overlevingsgids voor een relatiebreuk

Uit elkaar gaan met je partner is moeilijk om mee om te gaan, vooral als je je afvraagt ​​of het mogelijk is om hem of haar terug te krijgen. Ik ga je nu wijs advies geven voor het omgaan met de breuk tussen jou en je partner:

Geef hem de ruimte om je te missen

Je kent je eigen situatie het beste, dus vraag jezelf af of de relatie goed en wel voorbij is? Ben je klaar om verder te gaan, of heb je de hoop dat de breuk met je partner slechts tijdelijk is en dat hij of zij naar je terug zal komen?

In het laatste geval zijn er een aantal dingen die je kan doen om een ​​reünie aan te moedigen. Hem of haar de ruimte geven om je te missen is het eerste. Blijf, indien mogelijk, vrienden en in feite zal je hem of haar herinneren aan wat goed was aan jullie relatie. Misschien komt je partner na verloop van tijd bij je langs om je te vertellen dat hij je opnieuw in zijn leven wilt…

Alles goed afsluiten

Als de relatie echter echt voorbij is en je klaar bent om verder te gaan, moet je de hele zaak afsluiten voordat je echt vooruitgang kan boeken in de richting van een nieuw leven. Een sluiting vertelt je hart dat het goed is om te stoppen met jezelf pijn te doen en weer gelukkig te worden.

Met iemand praten over je probleem

Praat met iemand over je pijn om jezelf te ontdoen van de pijn met het breken van de relatie. Familie, vrienden of getrainde raadgevers zullen je graag helpen om je ellende te verwerken en je terug gelukkig te zien.

“Houd er echter rekening mee dat je zal ontdekken wie je echte vrienden in dit proces zijn, omdat alleen een echte vriend(in) voor je kan klaar staan ​​en luisteren zoals jij dat wilt”

Een therapeut is een betere keuze

Dat is de reden waarom een ​​getrainde en gecertificeerde therapeut de beste keuze is om te nemen. Ze kunnen niet alleen luisteren, maar ze kunnen je ook begeleiden als je van het goede spoor raakt, of als je je wentelt in je ellende. Vrienden bedoelen het misschien goed, maar ze hebben niet noodzakelijk de vaardigheden om je te helpen het verschil te zien tussen helder denken en verkeerd denken.

Zet je emoties op papier

Je kan ook over je pijn schrijven. Je emoties op papier zetten is voor veel mensen erg verhelderend en het brengt een soort afsluiting van de relatie met je partner. Als dit voor jou werkt, zal het je door het proces helpen en je vrienden niet overmatig belasten.

Doe dingen weg die je aan hem herinneren

“De volgende stap bij het afsluiten van het uit elkaar gaan met je vriend of vriendin is om alles kwijt te raken dat je aan hem of haar herinnert”

Hoewel sommige dingen die je hebt, aan je partner kunnen worden teruggegeven, moeten sommige worden ingepakt en opgeborgen of aan een waardig goed doel worden gegeven.

Alles wat geen intrinsieke waarde heeft, kan worden weggegooid. Door geen dingen om je heen te hebben die je aan hem of haar herinneren, zal je sneller vooruitgaan.

Maak tijd voor jezelf

Nu is het tijd om je op jezelf te concentreren. Begin aan enkele activiteiten waarvan je weet dat ze je zullen opbeuren en ze je weer een gelukkig mens kunnen maken.

Is er een hobby of activiteit die je altijd al wilde proberen, maar niet kon uitvoeren omdat je partner niet geïnteresseerd was, of een andere reden waarom je er gewoon niet bij kon komen? Dit is het moment om mee te doen.

Een trainingsprogramma of andere activiteit starten

Start een trainingsprogramma om fit te worden. Als je gezond en fit bent, voel je je goed over jezelf en zullen anderen het merken. Focus op je vrienden of maak nieuwe. Doe vrijwilligerswerk of sluit je aan bij liefdadigheidsorganisaties waar je anderen kan helpen. Er zijn veel dingen die je kan doen om te voorkomen dat je ongelukkig wordt.

Een nieuw leven beginnen met een ander

Wanneer je klaar bent voor de volgende stap, weet je het. Je aangetrokken voelen tot een ander zal het signaal zijn dat je erin geslaagd bent om je ex te vergeten en dat je opnieuw een heel nieuw leven kan beginnen.

Reactie plaatsen

50 Tips om direct jouw zelfvertrouwen te vergroten boek

Wil je meer zelfvertrouwen?