arrow_drop_up arrow_drop_down
18 juli 2010 

Trainen in Amerika was geweldige ervaring: overtuigingen ombuigen kan snel!

Vorige week kwam voor mij één van mijn dromen uit. Ik mocht een 3-daagse training in de Verenigde Staten geven. Een leiderschapstraining met als doel om vanuit persoonlijke waarden en vanuit authenticiteit goed voor jezelf en voor de mensen waarmee je werkt te zorgen. Met oog voor milieu, gezondheid, veiligheid en welzijn. Een geweldige ervaring waar de deelnemers enthousiast over waren en ik veel van heb geleerd.

Over normen en waarden, over lange termijn en korte termijn denken, over leiden vanuit je hoofd, je hart of allebei. En over indiviueel optreden of in teamverband. Door hen een aantal mooie ervaringen voor te schotelen lieten de deelnemers zien dat ze er voor wilden gaan. En dan zijn Amerikanen ook wel bijzonder: als ze ergens in geloven dan duiken ze er volop in. Zonder enige vorm van twijfel aan zichzelf.

Op dat vlak kunnen we nog wat van ze leren. Op andere vlakken zij zeker nog van ons. Wel vind ik het mooi om te zien dat iemand zo vol overgave zijn twijfel aan de kant kan zetten. En dat overtuigingen zo snel omgedraaid kunnen worden. En dat wil ik zeker meer gaan meenemen in de trainingen die ik hier geef.

Reactie plaatsen