50 Tips om direct jouw zelfvertrouwen te vergroten boek

Wil je meer zelfvertrouwen?

Wat is liefde? De 7 dimensies van liefde:

Wat is liefde? De 7 dimensies van liefde:

Liefde is het allermooiste in de wereld. Eigenlijk doordringt liefde de wereld een beetje zoals een geloof. Je gelooft er namelijk wel in of niet…

Het is lastig om liefde te definiëren, maar het is het gemakkelijkste om het te weten en het te voelen. We weten allemaal wat liefde is. Zelfs een dier weet wat liefde is. Liefde is daarom niet alleen een emotie, maar ook een onduidelijk en diepgaand gevoel.

Zodra we liefde kennen, is niets anders onbekend. Toch is er niets mysterieus of complex aan liefde, want zelfs de meest onschuldige jongen (of meisje) kent het zonder één enkel boek te lezen. De kennis van liefde vereist niet alleen de toepassing van de geest, maar ook het hart, de ziel en de intuïtie.

De complexiteit van liefde is te wijten aan het feit dat liefde meerdere dimensies heeft. Het is als een levend wezen dat uit veel lichaamsdelen bestaat. Deze ledematen zijn zodanig met elkaar verbonden dat ze elkaar aanvullen. Ze zijn allemaal belangrijk en integraal onderdeel van het wezen, zelfs als een deel van het lichaam vermist raakt.

De 7 verschillende vormen van liefde

Liefde manifesteert zich in zeven verschillende vormen. Het is als een witte lichtstraal die daarin het spectrum van zeven kleuren verbergt. Als er zelfs maar één kleur ontbreekt, is de liefde onvolledig. Deze zeven dimensies worden als volgt beschreven.

Liefde is sensueel

Je kunt niet van iemand houden die niet kan worden gezien of verbeeld. Sensuele liefde is zo belangrijk in de liefde dat mensen vaak het woord liefde door elkaar gebruiken met lust dat seksuele bevrediging zoekt.

Hoewel lust door velen wordt beschouwd als de laagste manifestatie van liefde, is de sensualiteit een noodzakelijk ingrediënt in de liefde. De mensen die de fysieke dimensie van liefde negeren, vinden vaak helemaal geen liefde in hun leven.

Liefde is mededogen

Aristoteles zei: Liefde bestaat uit een enkele ziel die twee lichamen bewoont. Het is misschien de eenvoudigste definitie van liefde. Wanneer een persoon van een andere persoon houdt, deelt hij de pijn en het geluk van de persoon alsof ze dezelfde ziel delen.

Dit wordt gedefinieerd als een diep bewustzijn van en sympathie voor het lijden van een ander. Een moeder die van haar kind houdt, kan de pijn van haar kind bijvoorbeeld niet verdragen.

“Ze kan zelfs haar eigen leven geven voor haar kind, als dat helpt bij het verminderen van de pijn van haar kind”

Liefde is zorg

Liefde is niet alleen een emotie die zich bij de mensen voegt. Als je van een persoon houdt, doe je er alles aan om je geliefde gelukkig te maken, want in haar of zijn geluk ligt jouw geluk.

Het onderscheid tussen lichamen verdwijnt voor de verliefde mensen. Liefde zonder actie heeft geen betekenis. Als liefde niet tot een positieve zorgzaamheid leidt, kan het geen liefde zijn.

Liefde is delen

Liefde is niet alleen het delen van de ziel, maar ook het delen van de wereldse dingen. Een familie is een typische eenheid van liefde waar iedereen alles deelt met anderen. Ze delen het huis, hun bezittingen, hun meubels en alles wat er in het huis is. Alles is van iedereen in de familie.

Het onderscheid tussen mij en hen verdwijnt voor de verliefde mensen. Als je niet bereid bent om je meest waardevolle ding met je geliefde te delen, dan hou je zeker niet van die persoon.

“Iemand die rijkdom verzamelt of gehecht blijft aan de rijkdom kan niet liefhebben”

Liefde is vertrouwen

Vertrouwen is het belangrijkste in de liefde. Hoe kun je iemand die je eigen ziel deelt, wantrouwen? Wanneer vertrouwen ontbreekt, zal de liefde het niet ver brengen. Zonder vertrouwen is liefde niet mogelijk, want vertrouwen is de test van liefde.

Het is gemakkelijk om te zeggen dat je van iemand houdt of om te zeggen dat je als twee lichamen en één ziel bent. Toch is het niet eenvoudig om volledig vertrouwen in je geliefde te stellen. Als je van je kind houdt, vertrouw je hem of haar bijvoorbeeld ook volledig.

Liefde is eerbied

De materiële wereld heeft hiërarchieën gecreëerd omdat elk materieel ding een begin en een einde heeft en alles meetbaar is. Daarom is alles groter of kleiner dan andere in een meetbaar criterium. De ziel is echter eeuwig en heeft geen begin of einde.

We respecteren vaak de mensen die of ouder of beter geïnformeerd zijn dan wij in de wereld. Toch zijn alle mensen spiritueel hetzelfde, omdat iedereen dezelfde ziel heeft. En toch manifesteert elke ziel zich in deze wereld als een ander wezen. Omdat iedereen is ontworpen voor een ander doel, is iedereen in sommige opzichten superieur aan anderen.

Als je van je kind houdt, respecteer je hem of haar als persoon voor wat hij of zij is, omdat je veel goede eigenschappen in het kind ziet die moeten worden gerespecteerd. Als je een andere persoon niet respecteert, betekent dit eenvoudig dat je die persoon in geen enkel opzicht als beter beschouwt dan jij. Hoe kun je iemand op deze manier liefhebben?

Liefde is vriendschap

Wanneer de zielen van de geliefden één zijn, hoe kan hun geest dan anders zijn? Het delen van gedachten wordt vriendschap genoemd. Vriendschap is een andere belangrijke dimensie van liefde.

Net zoals je op vrienden kunt vertrouwen in het uur van nood, zo is het ook met liefde. Een man die verliefd is op zijn geliefde kent haar gedachten moeiteloos. Als je van je kind houdt, ben je ook zijn of haar beste vriend.

“Wanneer je met een kind praat, gebruik je automatisch zijn of haar taal en stijl om te communiceren”

Vriendschap transformeert je op dat ogenblik van een volwassene naar een kind. De kinderen die van hun ouders houden, zijn nooit onder de indruk van hun grootheid of gemeenheid, omdat ze hen op hetzelfde niveau vinden als zijzelf. Zo is vriendschap altijd aanwezig tussen mensen die van elkaar houden.

Wat-is-liefde-man-vrouw

Wat is liefde zonder alle dimensies?

De meeste mensen maken fouten in hun begrip van liefde. Een man en een vrouw denken misschien dat liefde niets anders is dan fysieke aantrekkingskracht. Toch houdt dergelijke liefde niet stand tenzij ze compleet is met haar hele dimensie.

Daarom duurt de liefde gebaseerd op louter fysieke aantrekking niet lang, tenzij het gevuld is met mededogen, respect, vertrouwen, zorgzaam, delen en vriendschap. Liefde wordt daarom terecht omschreven als de grootste kennis van de wereld, want het is zowel het middel als het doel van alles wat men wil leren, voelen en weten. Geloof in de liefde!

Reactie plaatsen

shop-van-zelfvertrouwen-com
arrow_drop_up arrow_drop_down