50 Tips om direct jouw zelfvertrouwen te vergroten boek

Wil je meer zelfvertrouwen?

Wat te doen als je depressief bent?
28 januari 2020 

Wat te doen als je depressief bent?

Het maakt niet uit wat voor soort depressie je hebt, de pijn is altijd hetzelfde en het wordt veroorzaakt door een chemische onbalans in je hersenen. Ongeacht waar je depressief over bent, of zelfs als je niet weet waarom je depressief bent, zijn er enkele eenvoudige dingen die je kunt doen om je pijn en je angsten te verminderen. En ook om jezelf beter te voelen.

Jezelf ontspannen is belangrijk

Ontspan je schouders, haal diep adem en raak niet in paniek! Miljoenen volkomen normale mensen worstelden in het verleden reeds met allerlei soorten depressies en leerden eruit te komen. Je bent niet alleen en er zijn veel opties om je te helpen.

De oorzaak in je hersenen

Waarom voel je je zo slecht? Het komt niet door je problemen, maar het komt door je hersenchemie. Er zijn twee belangrijke delen in je hersenen, het denkgedeelte en het emotionele deel.

Als je depressief bent, reageert het emotionele deel in je hersenen op stresschemicaliën en produceren ze een ondraaglijke pijn en paniek. Als gevolg hiervan, kan je niet meer helder denken en krijg je een bepaalde angst over je heen. Je voelt je hulpeloos, maar er is veel dat je kunt doen.

Je lichaam ervaart een volkomen normale reactie op het overaanbod van stresschemicaliën in je hersenen. Er bestaan enkele cognitieve gedragstherapeutische technieken die je hierbij kan gebruiken.

Verwijder negatieve gedachten

De eerste taak is jezelf te bevrijden van de soorten negatieve en neerwaartse gedachten die de hersenen aandrijven en de pijn van je depressie ondersteunen. Daarom moet je deze negatieve gedachten zien weg te krijgen.

Enkele voorbeelden hiervan zijn: “Ik ben depressief”, “Ik voel me vreselijk”, “Het heeft geen enkel nut dat …”, “Ik kan niet meer tegen deze pijn”, enzovoort.

Als je deze gedachten ervaart, is het goed om te wisselen van gedachten. In plaats van deze gedachten, moet je andere gedachten bedenken die positief zijn. Het is goed om op voorhand enkele gedachten te noteren, die je kan gebruiken als je de negatieve gedachten moet vervangen door positieve gedachten.

Het mogen zelfs neutrale of onzinnige gedachten zijn, als ze maar positief zijn. Je kan zelfs een liedje zingen in je gedachten als dat je beter maakt!

Richt je geest op enkele fysieke activiteiten

Als je je slecht voelt, kan je ook enkele fysieke activiteiten uitoefenen om je hersenen minder druk te maken met negatieve gedachten. Deze activiteiten kunnen simpele dingen zijn of zelfs sporten.

Enkele voorbeelden hiervan, zijn: je tanden poetsen, je bureau schoonmaken, je armen in cirkels zwaaien, gaan wandelen, gaan joggen, een douche nemen en het meest belangrijke: glimlach! Als het niet lukt om te glimlachen omdat je je slecht voelt, probeer dan een glimlach te tonen om je gespannen gezichtsspieren te ontspannen.

De dag beginnen en eindigen met beweging

Zorg dat je opstaat en gaat slapen met elke vorm van ronddraaiende oefeningen. Hoe meer je beweegt in fysieke actie, des te minder depressie je de kans geeft om je te settelen.

Zet bijvoorbeeld wat muziek op en dans door de kamer. Niet omdat je zin hebt om te dansen, maar omdat de depressie niet met jou mag dansen! Doe iets wat je depressie haat.

Kleine klusjes als afleiding

Leid jezelf af van de pijn van depressie met kleine klusjes. Doe ze terwijl je denkt dat je neutraal of onzinnig bent. Doe je werk en denk aan een positieve gedachte. Negeer je depressie op deze manier en je stress en pijn zullen beginnen te verminderen.

Weet je niet wat voor klusjes je kan doen? Kijk dan eens goed om je heen, want er is altijd iets te doen wat je van je pijn kan afleiden. Elke naar buiten gerichte actie kan je helpen.

Gedrag is de baas

Gedrag overtreft altijd gevoelens. Maar om een ​​troef te winnen, moet je hem spelen. Geen angstig of depressief gevoel is krachtig genoeg om te voorkomen dat je je lichaam in een soort mentaal of fysiek gedrag betrekt.

Je moet gewoon opstaan ​​tegen je angstige gevoelens en ze laten zien wie de baas is, want gedrag is de baas! Geen enkel angstig of depressief gevoel kan oprijzen en je overwinnen.

Het moet je bang maken om je over te geven en met die gedachte kan je de depressiviteit overwinnen. Probeer de angstige gevoelens te accepteren en vervolgens vooruit te gaan met positief gedrag. Wanneer je angstige gevoelens accepteert, eindigen ze en sterven ze. Angst voedt ze en houdt ze in leven.

Depressie overwinnen kan je leren

Depressie is niet iets dat je bent, het is iets dat je doet en dat je kunt leren om het niet te doen. Depressie is een vreselijk gevoel.

De negatieve gevoelens hierbij zijn erg krachtig, maar ze zijn niet intelligent. Ze hebben namelijk ongelijk. Daarom moet je doelgericht denken en jezelf overtuigen van positieve gedachten.

Negatieve gevoelens gaan schijnbaar hun eigen leven leiden

Tijdens een depressie zijn de fysieke pijn, de psychologische angst, de gevoelens van waardeloosheid, de hulpeloosheid en de wanhoop allemaal verbonden met elkaar en verstrikt in een neuraal patroon dat een eigen leven gaat leiden. Schijnbaar onafhankelijk van onze wil.

De sleutel hier is schijnbaar. We zijn ons meestal niet bewust dat we onze aandacht van onze wil afleiden als we depressief zijn. We richten ons alleen op het depressieve patroon. We kunnen in plaats daarvan focussen op ons gedrag en vooral op het positieve denken en handelen.

Concentreer je op iets leuks

Beslis je te concentreren op iets dat je leuk vindt, bijvoorbeeld een boek, een werk of een film. Depressie weerhoudt je er niet van om je te concentreren. Dat is een mythe. Depressie doet je vergeten dat je je al op iets concentreert: op depressie!

Laat depressie leuke activiteiten niet onderbreken. Laat de leuke dingen je depressie onderbreken! Wanneer een depressie je concentratie onderbreekt, onderbreek hem dan terug! Je hebt maar één aandacht. Als je een neutrale, positieve, rationele of productieve gedachte hebt, kun je niet op hetzelfde moment aan een depressieve gedachte denken. Neem je leven in handen en maak er een positieve gedachte van!

Reactie plaatsen

shop-van-zelfvertrouwen-com
arrow_drop_up arrow_drop_down