arrow_drop_up arrow_drop_down
Zelfvertrouwen en eigenwaarde vergroten: word vrijwilliger!
15 augustus 2015 

Zelfvertrouwen en eigenwaarde vergroten: word vrijwilliger!

Laatst sprak ik met iemand die lang problemen met haar zelfvertrouwen heeft gehad. Een belangrijke doorbraak in haar leven kwam op het moment dat ze besloot tot de 5 procent van de mensen te gaan horen die absoluut veranderen wilde. Daar heeft ze wat hulp bij gehad in mijn training en daarna besloot ze om vrijwilligerswerk te gaan doen. Ze had zelf geen werk, was hard aan het zoeken en slaagde er tot dat moment niet in om werk te vinden dat passend was.

Ze ging toen vrijwilligerswerk doen op het gebied waar ze erg van genoot: creatief begeleiden bij jonge en oude mensen die emotioneel wel een zetje konden gebruiken. En daar bleek ze hartstikke goed in. Zo goed dat het opviel. Niet alleen had ze leuke en mooie contacten, ook viel haar manier van omgaan met andere mensen op. En kreeg ze uiteindelijk een baantje aangeboden voor een aantal uur in dezelfde richting. Dat heeft ze gedaan en nu is ze naast vrijwilliger ook nog eens betaald aan het werk. Hartstikke mooi dus.

Voor haar was de stap naar vrijwilligerswerk essentieel. Ze leerde er naar eigen zeggen vaardigheid en de reacties van mensen en de dankbaarheid die ze kreeg deden haar waardigheid erg goed. Dat heeft haar stap voor stap meer zelfvertrouwen en eigenwaarde gegeven.

Wil je dus meer zelfvertrouwen en eigenwaarde opbouwen en heb je geen idee waar te beginnen. Ga dan wat vrijwilligerswerk doen in een richting waar je zelf blij van wordt. Die blijheid straalt af op de mensen, geeft je eigenwaarde een boost en wie weet wat er nog meer van komt!

Reactie plaatsen

Wil je meer zelfvertrouwen?