arrow_drop_up arrow_drop_down
Wat is FOMO?

Wat is FOMO?

De letters FOMO staan voor fear of missing out. Als je dit vertaalt, betekent het bang zijn om iets van het leven te missen en dat gaat heel ver.

Het bestaat al lang, maar social media versterkt het. Het sociale leven op social media zorgt ervoor dat (als je dat wilt) je “alles” van elkaar weet op elk moment van de dag (en nacht).

De meesten kunnen niet meer zonder het volgen van alle gebeurtenissen via social media. Het volgen van “alles en iedereen” kan op den duur wellicht als een verplichting gaan voelen. Je gaat je schuldig voelen als je even niet meedoet. De gevolgen kunnen zoals je zult begrijpen groot zijn: extreme moeheid, slaapproblemen, stress.

Niemand die je dwingt, toch voel jij de druk om mee te doen, te reageren via allerlei kanalen van social media. Het lijkt wel dat je in deze tijd alles leuk moet vinden, overal op moet reageren, alles moet meemaken om gelukkig te zijn en erbij te horen.

Kun jij hieraan weerstand bieden? Probeer het eens en doe wat je zelf wilt, focus je alleen op mensen en dingen die jou meerwaarde bieden. Kijk eens hoe gelukkig je daar van wordt.  "Alles te weten, maakt namelijk niet gelukkig"
Reactie plaatsen