arrow_drop_up arrow_drop_down
Wanneer ben je onverschillig?

Wanneer ben je onverschillig?

Je bent onverschillig als je weinig of geen interesse toont in de ander of wat de ander doet. Ongeïnteresseerd, het maakt je allemaal niets of niet zoveel uit wat er rondom je heen gebeurt.

De omgeving ziet jou vaak als een koude kikker, niet betrokken bij wat er in je omgeving gebeurt. Je kunt totaal onverschillig zijn bij alles, maar je kunt ook onverschillig zijn geworden voor bepaalde zaken.

Dat kan zijn omdat iemand je zoveel pijn heeft gedaan of onrecht heeft aangedaan, dat jij je daarvoor hebt afgesloten, wellicht uit zelfbescherming. Dit is een andere onverschilligheid dan de desinteresse als iemand je iets vertelt wat je totaal koud laat. Je voelt je totaal niet betrokken bij die persoon en zijn of haar verhaal.

Wat-is-onverschilligheid-vrouw

Je kunt onverschillig reageren, omdat je denkt dat het er toch allemaal niet toe doet hoe je reageert. Dat komt voor in situaties als je boos bent of teleurgesteld, ook bij machteloosheid.

Onder die onverschilligheid ligt iets verborgen, namelijk zelfbescherming. Je wilt niet langer door anderen geraakt worden en sluit je ervan af. Het is voor anderen moeilijk, bijna onmogelijk door deze muur heen te breken. Toch wil jij van die onverschilligheid af, want ook al lijk jij die koude kikker, je bent het niet. Zoek een oplossing als onverschilligheid jouw leven beheerst, verandering is mogelijk met de juiste hulp.

Onverschilligheid komt vaak voor bij pubers. Ik heb hier ook een leuk artikel over geschreven. Bekijk mijn artikel over onzekerheid bij pubers via deze link<< Leeftijd heeft dus alles te maken met onverschillig reageren. Waarschijnlijk ken je wel iemand in jouw omgeving?

Hij of zij kan er helaas weinig aan doen. Dit is een fase waarin een puber doorheen gaat. De een heeft er meer last van dan de ander. Over het algemeen mag je zeggen dat deze fase eerder bij meisjes start vergeleken met jongens. Leuk detail is dat deze onverschillige fase bij jongens veel langer aan kan houden. Ik ben benieuwd of jij iets herkend? Leuk als je hieronder een reactie wilt achterlaten... Voel je niet verplicht.
Joseph
Door

Joseph

op 28 Jan 2020

klopt dat jongens het langer volhouden. Ik ben 48 en al 39 jaar onverschillig.

Ralph J. Siebers
Door

Ralph J. Siebers

op 30 Jan 2020

Dag Joseph, dat klopt helemaal. Jongens houden het heel lang vol en er is dan ook een groot verschil met meisjes. Natuurlijk zijn er uitzonderingen.

Reactie plaatsen