Page content

Wanneer ben je onverschillig?

Wanneer ben je onverschillig?

Je bent onverschillig als je weinig of geen interesse toont in de ander of wat de ander doet. Ongeïnteresseerd, het maakt je allemaal niets of niet zoveel uit wat er rondom je heen gebeurt.

De omgeving ziet jou vaak als een koude kikker, niet betrokken bij wat er in je omgeving gebeurt. Je kunt totaal onverschillig zijn bij alles, maar je kunt ook onverschillig zijn geworden voor bepaalde zaken.

Dat kan zijn omdat iemand je zoveel pijn heeft gedaan of onrecht heeft aangedaan, dat jij je daarvoor hebt afgesloten, wellicht uit zelfbescherming. Dit is een andere onverschilligheid dan de desinteresse als iemand je iets vertelt wat je totaal koud laat. Je voelt je totaal niet betrokken bij die persoon en zijn of haar verhaal.

Je kunt onverschillig reageren, omdat je denkt dat het er toch allemaal niet toe doet hoe je reageert. Dat komt voor in situaties als je boos bent of teleurgesteld, ook bij machteloosheid.

Onder die onverschilligheid ligt iets verborgen, namelijk zelfbescherming. Je wilt niet langer door anderen geraakt worden en sluit je ervan af. Het is voor anderen moeilijk, bijna onmogelijk door deze muur heen te breken.

Toch wil jij van die onverschilligheid af, want ook al lijk jij die koude kikker, je bent het niet. Zoek een oplossing als onverschilligheid jouw leven beheerst, verandering is mogelijk met de juiste hulp.

    Comment Section

    0 reacties op “Wanneer ben je onverschillig?

    Plaats een reactie