arrow_drop_up arrow_drop_down
Wat is neurofeedback?

Wat is neurofeedback?

Neurofeedback is een behandelmethode waarbij bepaalde hersenactiviteit wordt getraind

Dit gebeurt om klachten te verminderen en uiteindelijk te laten verdwijnen. Het is een goed alternatief voor een andere therapie of voor medicatie. Het kan ook in combinatie met elkaar worden gedaan.

Neurofeedback geeft geen bijwerkingen. Zijn er afwijkende patronen te zien in de activiteit van de hersenen, dan zijn er ook bepaalde klachten, die daarmee samenhangen. Verander je de activiteit in de hersenen dan veranderen de klachten mee.

Werkwijze neurofeedback: op een computerscherm krijg je jouw hersenactiviteit te zien die afwijkend is. Bij neurofeedback leer je om hierop zelf invloed uit te oefenen. De herhaling (er is meer dan één behandeling nodig) zorgt ervoor dat er verbetering te zien is, de afwijking zal minder worden en zelfs verdwijnen.

Het gevolg is dat ook jouw klacht(en) verminderen en verdwijnen. Jij gaat je een stuk beter voelen en beter functioneren door neurofeedback.

Neurofeedback kan voor veel klachten worden ingezet. Denk aan: adhd, autisme, pdd-nos, stress, hoofdpijn, dyslexie, burn-out enz. Deze vorm van therapie is meestal niet erg belastend, wel ben je na de sessie vaak erg moe.
Reactie plaatsen