arrow_drop_up arrow_drop_down
Wat is positieve psychologie?

Wat is positieve psychologie?

De positieve  psychologie gaat uit van de kracht van de mogelijkheden van iemand in plaats van zijn onmacht, onmogelijkheden

De positieve psychologie behandelt drie onderwerpen namelijk liefde, hoop en geluk. Zie deze vorm van psychologie als het tegenovergestelde van de reguliere psychologie. Positieve psychologie kan zowel zakelijk als in het privéleven worden gebruikt.

Wil jij hierover meer lezen of meer weten dan kun je een opleiding volgen en/of boeken over dit onderwerp lezen. Online vind je de titels van boeken en de mogelijke opleidingen.
"Positieve psychologen onderzoeken de manieren en omstandigheden waarbij mensen in hun kracht komen staan en welke technieken er nodig zijn om het welbevinden te beïnvloeden"

Belangrijke uitgangspunten bij de positieve psychologie zijn: de mens wordt als geheel gezien, niet alleen zijn zwakte, zijn problemen of gedragingen en de mens heeft de vrije keuze om zich te ontwikkelen.

Er ligt een sterke empirische wetenschappelijke fundering (dus gebaseerd op ervaring, onderzoek, waarneming) ten grondslag aan de positieve psychologie. Het komt er in de praktijk op neer dat jij je richt op alles wat er in je leven goed gaat. De nadruk leggen op het positieve zorgt ervoor dat je meer geniet, meer energie hebt, leuke mensen om je heen krijgt, zingeving, succes en meer...
Reactie plaatsen