Page content

Wat is yoga?

Wat is yoga?

Het is een manier van ontspannen, waardoor je zowel uiterlijk als innerlijk rust ervaart

Yoga is een levensfilosofie. Bewustwording van lichaam en geest. Door yoga te beoefenen ga je meer ontspannen door het leven en je geniet dus veel meer. Door yoga krijg je meer energie, je bent een stuk meer alert en voelt je veel fitter.

Wanneer je denkt, bij het zien van de oefeningen en ingewikkelde houdingen, daartoe niet in staat te zijn, omdat je niet lening bent, vergis jij je. Het is ook voor jou mogelijk om aan yoga te doen. Daag jezelf uit om telkens een (klein) stapje verder te komen en je grenzen te verleggen. Je zult er versteld van staan waartoe je in staat bent als je oefent.

Bij yoga werk je in je eigen tempo. Er zijn verschillende niveaus. Er bestaat ook kinderyoga. Kinderen werken bij yoga aan hun zelfvertrouwen, ze leren geduld te hebben, ze leren om hun doelen na te streven en deze te behalen, ze leren zich beter te concentreren.

Kinderyoga is plezier voor kinderen. Deze yoga is niet te vergelijken met de yogalessen voor volwassenen. Kinderen vinden de houdingen die ze leren erg leuk. En zo zijn ze spelenderwijs bezig en oefenen ze een bewuste ademhaling.

Comment Section

0 reacties op “Wat is yoga?

Plaats een reactie
background: rgba(255, 255, 255, 0.73);