Page content

Wat is mindfulness?

Wat is mindfulness?

Mindfulness is bewust in het nu leven. In het moment leven. Leven met aandacht. Mindfulness zorgt ervoor dat piekeren stopt, waardoor je onder andere beter slaapt.

Mindfulness zorgt voor minder stress. Door mindfulness kom je lekkerder in je vel te zitten. Mindfulness leert je om bezig te zijn in het moment en niet zoals dat bij bijna iedereen het geval is, steeds bezig te zijn met de toekomst.

Met mindfulness leef je een stuk bewuster, je ziet, je voelt, je ruikt, je hoort veel meer van alles wat er zich in jouw omgeving afspeelt. Je leert met mindfulness te genieten. Je ziet, hoort, ruikt en voelt wat je voorheen nooit hebt ervaren. Het is een heerlijke manier van leven. Je focus wordt een stuk beter, waardoor je betere prestaties levert.

datingtips voor mannen hartje

Mindfulness is een eenvoudige manier van meditatie. Je richt je om te beginnen op je ademhaling. Vervolgens laat je alle gedachten komen en gaan zonder er iets mee te doen (oefening baart kunst).

Luister naar de geluiden in huis of buiten, voel de warmte of de kou, voel de stoel, bank of het bed onder je. Alle zintuigen staan open! Er komt rust in je hoofd.

Als jij dit heerlijke moment hebt ervaren, zul je zeker op meer momenten deze rust willen voelen. Maak er een gewoonte van om de techniek van mindfulness te beoefenen, bouw het in je leven in om er optimaal van te kunnen genieten.

Comment Section

0 reacties op “Wat is mindfulness?

Plaats een reactie
background: rgba(255, 255, 255, 0.73);