arrow_drop_up arrow_drop_down
Wat is minimalisme?

Wat is minimalisme?

Minimalisme is een manier van leven. Wil jij minimalistisch gaan leven en weet je wat minimalisme betekent? Minimalisme is je beperken tot het bezitten van die zaken die jij belangrijk vindt en die dingen te doen die belangrijk voor je zijn.

Dat betekent in de meeste gevallen dat je kunt beginnen met je huis op te ruimen en overtollige spullen een tweede leven elders te geven. Weet je dat je daarvan heel gelukkig kunt worden en er een opgeruimd hoofd aan overhoudt?

Minimalisme is niet alleen het weggeven of opruimen van spullen. Je kunt ook minimalisme toepassen op andere zaken, zoals minder snoep kopen, minder vaak uit eten gaan, enz.

Minimalisme zal voor jou anders zijn dan voor je collega, zus, buurvrouw, enz. Het gaat er namelijk om wat iemand belangrijk vindt en wat niet of minder belangrijk. Iedereen die gaat voor minimalisme maakt hierin zijn of haar eigen keuze.

Minder spullen in huis, een kleiner huis, minder snoepen en snacken, er zijn mensen die er een sport van maken om minimalistisch te leven.  Ze zijn gelukkig met wat ze hebben, want alleen dat is belangrijk en ze missen niet wat ze niet hebben, want dat is in hun ogen overbodig.

Reactie plaatsen