Page content

Wat is zingeving?

Wat is zingeving?

In zingeving zitten de woorden zin en geven. Je wilt zin geven aan het leven, een doel hebben in het leven. Waarom leven we, waarvoor leven we?

Is zoeken naar zingeving hetzelfde als zoeken naar geluk? Vragen waarop niet eenvoudig een antwoord te geven is. Ben je gelovig dan vind je wellicht daarin zingeving voor het leven.

Voor anderen is het plannen maken en je afvragen “wat wil ik bereiken, wat is mijn doel en welke weg moet ik daarvoor bewandelen?”. Dus plannen maken om een doel of meer doelen te bereiken. Zingeving is niet alleen het doel op zich, maar zeker ook de weg die ernaartoe leidt. Weten waarom je elke dag uit bed stapt.

Time Management - slapen

Op welke manier wil jij zin geven aan het leven? Heb je geen enkele reden of geen enkel doel om je leven zin te leven dan kun je daar behoorlijk depressief van worden.Mensen met een depressie weten niet waarom ze ’s ochtends op zullen staan of waarom ze van die bank af zouden komen.

Als je zorg draagt voor een partner, kinderen, voor dieren, dan voel jij je nuttig en nodig. Met je verstand en met je gevoel weet je dat je een belangrijke taak moet verrichten. Zingeving kun je in grote maar ook in kleine taken vinden.

Maak het leven een stuk zinvoller door jezelf open te stellen, door initiatieven te nemen, door eropuit te gaan. Heeft het leven voor jou geen zin en lukt het je niet daar een oplossing voor te vinden, vraag hulp aan een huisarts of therapeut. Soms heb je dat steuntje echt nodig.

Comment Section

0 reacties op “Wat is zingeving?

Plaats een reactie