Page content

Wat is een chronische aandoening?

Wat is een chronische aandoening?

Een chronische aandoening is een kwaal die nooit meer helemaal verdwijnt. Vaak wordt er tegen een patiënt met chronische klachten gezegd dat hij of zij ermee moet leren leven.

Er kunnen wel betere en mindere tijden zijn bij een chronische aandoening. Dat kan te maken hebben met de medische wetenschap die telkens nieuwe medicatie ontdekt voor bepaalde klachten, waardoor deze afnemen of waardoor de impact ervan op je leven verandert.

Zelfs de weersomstandigheden kunnen van invloed zijn op chronische klachten. Denk aan kou en vocht bij reuma, aan het weer in de lente bij allerlei allergieën, enz.

ziekten

Wist je dat ook de omgeving van een persoon met een chronische aandoening daarvan behoorlijke hinder kan ondervinden? Altijd moet er rekening gehouden worden met…

Een chronische aandoening is niet altijd zichtbaar. En dat maakt het nu juist zo moeilijk. Er is vaak geen begrip van anderen als de klachten niet zichtbaar zijn. De persoon met de chronische klachten wil ook niet altijd praten over zijn/of haar klacht(en). Dit om te voorkomen als zeurpiet gezien te worden gezien.

Toch is begrip voor iemand met een chronische aandoening belangrijk. Niet mee kunnen doen omdat jouw lichaam dat niet kan, is erg moeilijk te accepteren. Het begrip van derden komt je dan wel erg goed van pas. Er wordt rekening met je gehouden, je hoort er gewoon bij!

Comment Section

0 reacties op “Wat is een chronische aandoening?

Plaats een reactie
background: rgba(255, 255, 255, 0.73);