50 Tips om direct jouw zelfvertrouwen te vergroten boek

Wil je meer zelfvertrouwen?

Zelfvertrouwen opbouwen door deze 4 gewoontes

Zelfvertrouwen opbouwen door deze 4 gewoontes

Zelfvertrouwen opbouwen is niet voor iedereen nodig. Zelfvertrouwen is iets wat je niet aangeboren is. Het is een eigenschap die gevormd word door ervaringen en opvoeding. Zelfvertrouwen kun je jezelf aanleren, maar je hebt daar voor wel tijd en doorzettingsvermogen nodig. Helaas ontbreekt dat soms bij mensen. Wil jij jouw zelfvertrouwen opbouwen? Bekijk dan het onderstaande:

Iedereen wil perfect zijn, want volgens de maatschappij moeten we dat ook zijn. Maar is dat ook echt zo? Nee we hoeven niet perfect te zijn, maar door dit idee verliezen we vaak veel zelfvertrouwen.

We willen het perfect doen voor de buitenwereld. Terwijl het waarschijnlijk in veel gevallen niet eens wordt opgemerkt als we het anders zouden doen. Tijd om daar dus mee te stoppen en je geest een boost te geven. De volgende gewoontes kunnen helpen om jou zelfvertrouwen weer op te bouwen.

Eet gezond

Ze zeggen wel eens een gezonde geest zit in een gezond lichaam. Dat klopt ook! Wanneer je slechte voeding eet dan voel je jezelf niet lekker. Misschien kom je ook wel aan in gewicht en dat neemt in zelfvertrouwen alleen maar af.

Kies daarom elke dag voor gezonde gerechten. Het liefst verse groenten en eet elke dag 2 stuks fruit. Soms is het best lastig om gezond te eten, bijvoorbeeld als je onderweg bent en even snel iets wilt eten voor je naar de volgende afspraak gaat.

“Maar ook dan heb je een keuze tussen een hamburger van de fastfoodketen of een broodje bij het tankstation. Allebei niet ideaal, maar toch zit er wel verschil in”

Het broodje bij het tankstation is nog altijd beter dan de vette hap van de Mac. Beter is het nog om zelf iets mee te nemen als je weet dat je in de auto zult moeten eten omdat je tijd te kort komt.

Wanneer je thuis een maaltijd samenstelt, let dan op de schijf van vijf. Deze schijf heeft diverse producten er op staan en het is de bedoeling dat je van elk vak 1 product gebruikt. Een uitdaging soms, maar lukt het je, dan heb je wel gezond gegeten.

Draag kleding die bij je past

Nu is het natuurlijk niet de bedoeling om in een joggingbroek naar een sollicitatie gesprek te gaan.

“Maar wanneer je meestal een spijkerbroek draagt, ga dan niet ineens in een jurkje naar het gesprek”

Grote kans dat je totaal jezelf niet kunt zijn omdat de kleding die je draagt niet bij jou past. Dit heeft een averechts effect op jouw zelfvertrouwen. Wanneer je iets aantrekt wat je regelmatig draagt, bijvoorbeeld die spijkerbroek dus, dan weet je dat je er prima uit ziet en kun je het idee van wat je aan hebt los laten.

Je geeft je zelfvertrouwen de ruimte om zich te manifesteren en zult een veel beter gesprek aan gaan. Natuurlijk geldt dat niet alleen bij een sollicitatie gesprek, maar ook op een date, naar een verjaardag, noem maar op. Dus gooi al die kleren die niet Jij zijn de deur uit en trek elke dag opnieuw iets zelfverzekerds aan.

Neem alles niet te serieus

Het leven is kort en ja we moeten soms serieus zijn. Maar niet alles hoeft met een serieus gezicht bekeken te worden. Met humor wordt het leven een stuk vrolijker. Omring je met mensen die niet zo serieus zijn en ook kunnen lachen om de kleine dagelijkse dingen.

Wanneer je heel serieus op je zelf gaat letten dan zal je merken dat je alleen maar gaat stuntelen. In een gesprek ben je ineens je woorden kwijt of je laat op het terras het dienblad vallen met al de glazen limonade. Stop met jezelf zo te kwellen en neem alles met een lach.

Ben je jouw woorden kwijt? Lach er even om en maak er een grapje over. Grote kans dat je luisteraars er ook om kunnen lachen en nog steeds aan je lippen hangen. Laat je een glas vallen? Lach om je eigen gestuntel en los het op. Door alles met een lach te zien zal je merken dat er een grote druk van je schouders valt. Ook voor jou.

Zelfvertrouwen-opbouwen-café

Stop met de vergelijking

Tot slot een van de belangrijkste gewoontes die je jezelf waarschijnlijk ongemerkt hebt aangeleerd. Vergelijken. Heeft die ander meer geld? Staat die broek haar of hem toch leuker? Oh nee ze doet de  zelfde opleiding als ik maar is veel beter. Nou en?

“Wat maakt het uit wat een ander doet of hoe een ander het doet, het gaat er om dat het jou lukt, die broek jou leuk staat of om dat jij er gelukkig mee bent”

Laat dit niet verpesten door de vergelijking met een ander. Het gras lijkt vaak wel groener, maar als je dichter bij komt zal je merken dat ook in dat gras doffe of dode plekken zitten. Iedereen heeft zijn issues en problemen, alleen de een toont ze meer als de ander.

Laat je dus niet verblinden door uiterlijke schijn, jij mag er ook wezen en die broek staat jou ook goed. Je hebt dan misschien wat minder geld dan zij, maar je bent er gelukkig mee en het is voor jou voldoende.

Als we gaan vergelijken delf je altijd het onderspit, dat doe je zelf. Je vindt je zelf altijd minder dan een ander dus je weet bij voorbaat al dat je met vergelijken niet gaat winnen. Gewoon niet aan beginnen dus, het maakt je alleen maar meer onzeker. Laat het los en geniet van wat jij hebt of hoe jij het doet.

Claudia
Door

Claudia

op 7 May 2019

Inderdaad. Stop met vergelijken! Je bent goed zoals je bent. Er is maar 1 jij. En maar 1 ik. Gelukkig maar;) Wat betreft draag wat bij je past. Zeker. Graag. Investeer in jezelf is de les voor mezelf. ( zou ik zelf vaker moeten doen)

Ralph J. Siebers
Door

Ralph J. Siebers

op 14 May 2019

Precies Claudia! Denk meer aan jezelf, denk niet voor een ander en verander ;)

Reactie plaatsen

shop-van-zelfvertrouwen-com
arrow_drop_up arrow_drop_down