arrow_drop_up arrow_drop_down
15 september 2015 

Zelfvertrouwen vergroten: het verleden loslaten

Stel dat je elke dag wakker wordt met het idee: vandaag word ik opnieuw geboren, het verleden telt niet meer, ik haal het maximale uit deze dag voor mezelf en anderen en ik geniet van alles wat er op mijn pad komt… Stel dat je dat zou doen, hoe zou je je dan voelen en zou je daarmee je zelfvertrouwen vergroten?

Hoe zou het zijn als je focus is op de toekomst, op wat gaat komen en op wat jouw bijdrage kan zijn aan die toekomst? Het verleden, met daarin alle fouten, ervaringen, feedback, aannames, overtuigingen: het is voorbij, het komt nooit meer terug. Dat is op zich al lekker om te weten! Het komt nooit meer terug dus het hoeft ook geen invloed meer op je te hebben. Alleen NU is belangrijk. Want als je het verleden laat regeren over het heden, dan zit je gevangen in de toekomst!

Om het verleden los te laten, om die ruimte te creeren, is voor mij vergeving een essentieel onderdeel. Niet alleen vergeving van de ander, maar vooral de vergeving van jezelf. Dat klinkt misschien gek maar is wel de basis voor meer zelfvertrouwen en eigenwaarde.

Want zolang jij de ander niet vergeeft zit jij gevangen in het verleden. Kun jij de ander loslaten, vergeven voor wat er is gebeurd, dan ontstaat er bij jouw ruimte in je leven. En nu volgt er iets bijzonders… In mijn trainingen blijkt keer op keer dat als jij JEZELF vergeeft voor wat het verleden heeft gebracht, je groei en zelfvertrouwen nog veel sneller gaan!

Je vergeeft jezelf voor wat jij jezelf tekort hebt gedaan als het ware. Ook als het niet je schuld was, want de schuldvraag is in deze niet interessant. Geef jezelf de ruimte, vergeef jezelf voor het verleden en leef in het nu richting de toekomst. Het geeft je zelfvertrouwen een enorme versnelling en je voelt je er letterlijk ruimer onder. Kijk eventueel eens op www.zelfvertrouwen.com naar de cd/mp3 Ruimte als je dit op wilt pakken.

Reactie plaatsen