50! ZELFVERTROUWENTIPS
Ebook gratis 50 ZelfvertrouwentipsDIRECT GRATIS DOWNLOADEN

Page content

article content

Zelfvertrouwen vergroten begint klein en eindigt groot

Zelfvertrouwen vergroten is helemaal niet zo moeilijk. Deze eerste zin geeft al aan dat je al zelfvertrouwen hebt! Dit is stap één. De rest zal snel volgen.

Zelfvertrouwen vergroten door de formule: Zelfvertrouwen = Vaardigheid X Waardigheid

Zelfvertrouwen krijg je zoals bekend is onder meer door Vaardigheid opbouwen. Het is een onderdeel uit de formule: Zelfvertrouwen = Vaardigheid X Waardigheid. Dat betekent oefenen en doen.

Zelfvertrouwen vergroten kan snel door succeservaringen op te doen, dus is het een kwestie van succeservaringen creëren. Dat gaat het best als je begint met ‘kleine’ dingen. Met kleine projecten, met relatief eenvoudige opdrachten. En van daaruit kun je het groter maken. En kun je je zelfvertrouwen vergroten.

Zelfvertrouwen vergroten door fysieke gezondheid

Dat geldt bijvoorbeeld ook als je fysiek gezonder wilt worden. Ga niet direct de grootste uitdaging aan in de sportschool, op het sportveld of vanuit je huis. Maak het behapbaar, wees trots op je prestatie en ga van daaruit verder. Dan zul je zien dat je zelfvertrouwen groeit.

Wil jij jouw zelfvertrouwen vergroten? Pak niet direct de grootste uitdaging op je werk of in je studie aan. Begin met iets kleins, bouw aan je vaardigheid en merk dat je daarna grotere taken op kunt pakken.

Wil je klussen in je huis en ben je daar geen held in? Begin klein en als je merkt dat het je lukt, dan kun je van daaruit altijd verder gaan. Wat ik persoonlijk altijd deed was vaak samenwerken met mijn vader of een goede vriend. Kijk wat ze aan het doen zijn, maar vraag ook waarom. Dan krijg je antwoorden die de rest van je leven toepasbaar zijn. (Ik wist bijvoorbeeld nooit dat de luchtbel in een waterpas een libel wordt genoemd).

zelfvertrouwen vergroten door klussen

Bijkomend effect: als je ook nog eens positief over jezelf praat naar aanleiding van je succeservaringen met klussen, dan werk je direct ook aan je waardigheid. En vergroot je je zelfvertrouwen direct extra. Succes met het vergroten van jouw zelfvertrouwen. Zelfvertrouwen vergroten? Dat gaat jou nu lukken! Klik hier om meer te ontdekken over zelfvertrouwen vergroten…

Comment Section

0 reacties op “Zelfvertrouwen vergroten begint klein en eindigt groot

Plaats een reactie