50 Tips om direct jouw zelfvertrouwen te vergroten boek

Wil je meer zelfvertrouwen?

Een zelfverzekerde lichaamshouding krijgen
25 mei 2020 

Een zelfverzekerde lichaamshouding krijgen

Alles over een zelfverzekerde lichaamshouding krijgen!          

Een zelfverzekerde lichaamshouding hebben is iets wat iedereen wil. Het levert jou namelijk veel voordelen op!

Als je een zelfverzekerde houding hebt zul je op jouw omgeving overkomen als iemand die controle heeft over de situatie.
Waardoor je eerder die mooie klus krijgt of die gave opdracht. Verder worden mensen met een zelfverzekerde houding aantrekkelijker gevonden dan mensen met een onzekere houding.

Een zelfverzekerde houding krijgen heeft alles te maken met dat je aan de slag zult moeten met het vergroten van jouw zelfvertrouwen. En daar gaan we verder op inzoomen! Want hoe kun jij een zelfverzekerde lichaamshouding krijgen?

In dit artikel neem ik je mee in wat je wél en niet zou moeten doen. Lees snel verder!

Hoe jij een zelfverzekerde houding krijgt

Ik val direct maar met de deur in huis. De meeste mensen die willen investeren in het krijgen van een zelfverzekerde houding beginnen verkeerd. En daar wil ik jou voor behoeden.

Het draagt er niet positief aan bij dat je op internet vaak ook de tips leest die jou stimuleren in de verkeerde richting.

Wellicht heb je al vaak gelezen dat je een zelfverzekerde houding krijgt door bijvoorbeeld je schouders naar achteren te doen en je borst vooruit. Waar niet bij wordt stil gestaan is dat deze lichaamshouding het gevolg is van een intern gevoel van zelfvertrouwen. Dit zelfvertrouwen wek je niet op door met je schouders naar achteren en je borst vooruit te gaan rondlopen.

Maar hoe werkt het dan wel? Begin bij het begin. Investeer in dat zelfvertrouwen dat jij ervaart van binnen. In de mate waarop jij op jezelf vertrouwt. Als jij een gezonde dosis zelfvertrouwen bezit zal het gevolg hiervan zijn dat jij een zelfverzekerde houding krijgt. Maar benader het wel in die volgorde!

Waarom oppervlakkige tips om een zelfverzekerde lichaamshouding te krijgen niet werken

Een zelfverzekerde houding hebben is het gevolg van het zelfvertrouwen dat jij intern ervaart. Wat er in jou zit, kun je uitstralen.

Wat niet in jou zit, kun je ook niet uitstralen. Zo kun je geen zelfvertrouwen uitstralen als je te weinig (of geen) zelfvertrouwen ervaart. En daarom kun je geen zelfverzekerde lichaamshouding aannemen als je geen zelfvertrouwen ervaart!

Als je dit toch doet, zal het snel geforceerd en nep overkomen. Met alle negatieve gevolgen die dat zal hebben. Jouw omgeving prikt daar doorheen. Daarom is het echt van belang dat jij dat interne zelfvertrouwen verder ontwikkeld.

Pas dan zal jouw houding volgen en zul jij in staat zijn jouw zelfverzekerde lichaamshouding duurzaam en blijvend te veranderenGenoeg over wat wel en niet werkt.

Het wordt tijd om stil te staan bij wat jij dan wél moet doen om aan de slag te gaan met het verbeteren van die zelfverzekerde lichaamshouding.

Wat jij concreet zou moeten doen om een zelfverzekerde houding te krijgen

Je weet nu waar je moet beginnen met het krijgen van een zelfverzekerde houding. Van essentieel belang is dat jij de mate van zelfvertrouwen die jij ervaart gaat vergroten. Dus niet investeert in de buitenkant door jouw lichaamshouding geforceerd te veranderen zonder dat je het zelfvertrouwen voelt waardoor dit automatisch gaat! Maar investeren in die duurzame verandering waardoor dit helemaal vanzelf gaat.

Heb jij regelmatig de gedachte: ‘Ik heb te weinig zelfvertrouwen..'? En wil jij meer zelfvertrouwen ervaren? Dan doe je er goed aan om deze 3 stappen uit te gaan voeren:

1. Bepaal wat jij echt wilt

Weten wat je wilt en waar je wilt uitkomen is essentieel. Een schip zonder koers komt nooit uit waar het zijn moet. Zonder koers bepalen de omstandigheden waar jij uitkomt. En jij wilt zelf de regie krijgen over jou zelfvertrouwen en dit niet laten afhangen van (teveel) externe factoren.

Zeg dus heel concreet tegen jezelf wanneer jij tevreden bent met het gevoel van zelfvertrouwen dat jij ervaart. Wil jij zelfverzekerder zijn als je presenteert? Zeg dan heel concreet tegen jezelf: ik wil zonder een onzeker gevoel te ervaren kunnen presenteren voor een groep van 30 mensen.

Merk je het? Super concreet.

Of wil jij zelfverzekerder worden over jouw lichaam of hoe je eruit ziet? Zeg heel concreet tegen jezelf: ‘Ik wil over het strand kunnen lopen in mijn strandkleding zonder dat ik me schaam voor mijn lichaam. Ook weer heel concreet!

 2. Stel vast wat nodig is

Nu je weet waar je wilt uitkomen lig je in ieder geval op koers om meer zelfvertrouwen te krijgen! Ga nu vaststellen wat nodig is. Wil jij op een podium kunnen spreken voor een zaal van 30 mensen (maak het concreet), wat heb je dan te doen?

Een cursus volgen, meters maken, feedback vragen, andere sprekers om tips vragen? Maak een lijstje met acties die jij moet doen om te komen waar je wilt uitkomen! Stem die acties af op jouw specifieke situatie. Zorg dat de acties voor jou goed voelen en dat ze bij jou passen.

3. Breng jouw gedrag in lijn met wat je wilt

Ga nu doen wat je met jezelf hebt afgesproken. GA meters maken en GA met die sprekers in gesprek op wie jij jaloers bent. Merk je wat er gebeurd? Je komt in de DOE stand. Jij wordt proactief. Opeens heb je een concreet handvat om een jouw zelfvertrouwen te werken.

Een handvat dat het niveau van een oppervlakkige tips als ‘Ga met je schouders naar achteren lopen' overstijgt. Je gaat meters maken en in actie komen. En van DOEN wordt je competenter, beter, vaardiger. En competentie zorgt er altijd voor dat jij jezelf zelfverzekerder voelt over dat wat jij doet.

Hierdoor krijg jij dus die zelfverzekerde houding! Zie je dat de cirkel nu rond is?

Dit is het complete proces van zelfverzekerder worden. Veel mensen hebben hier hulp bij nodig en schakelen een coach in voor meer zelfvertrouwen. Laagdrempelige cursussen kunnen jou ook helpen bij ondersteuning in dit proces. Het kan helpen om een stok achter de deur te hebben.

Of iemand te hebben die die positief kritische vragen aan jouw stelt. In deze review over de E-cursus Blijvend Zelfvertrouwen lees je meer over een dergelijke cursusIk wens jou heel veel succes bij het uitbouwen van jouw zelfvertrouwen!

Reactie plaatsen

shop-van-zelfvertrouwen-com
arrow_drop_up arrow_drop_down