50 Tips om direct jouw zelfvertrouwen te vergroten boek

Wil je meer zelfvertrouwen?

Zelfverzekerder worden?
16 juli 2019 

Zelfverzekerder worden?

Door te leren hoe we zelfvertrouwen kunnen hebben en ons zelfrespect kunnen verbeteren, kunnen we ons leven zelf ook enorm verbeteren. Vertrouwen helpt ons om onze doelen te bereiken, succes te vinden en een groter algeheel gevoel van eigenwaarde te bereiken. Informatie zal de basis vormen voor jouw inspanningen om zelfvertrouwen op te bouwen.

Wat is zelfvertrouwen?

Zelfvertrouwen is een psychologisch en sociaal idee dat gebaseerd is op jouw zekerheid en geloof in je eigen capaciteiten, oordeel en macht. Het is een geloof in je vermogen om met het leven om te gaan, ongeacht wat het je kan bezorgen. Het wordt ook vaak gelijkgesteld aan moed, hoewel ze niet precies hetzelfde zijn.

Je manier om te leren vertrouwen te krijgen, kan echter bepaalde elementen van moed en zelfvertrouwen omvatten. Moed helpt om zelfvertrouwen op te bouwen, omdat het gaat over het onder ogen zien van angst, terwijl vertrouwen misschien een gebrek aan angst beschrijft om mee te beginnen.

Zelfwaardering concentreert zich op de omvang waarmee je jezelf op een gunstige manier kunt bekijken. Kortom, zelfrespect kan eenvoudiger worden omschreven als “hoeveel je van jezelf houdt” en het maakt ook een belangrijk deel van je zelfvertrouwen uit.

Waarom is zelfvertrouwen zo belangrijk?

Jouw niveau van zelfvertrouwen kan en zal meestal een zeer belangrijke impact hebben op jouw leven. Het is diep verweven in onze psychologie en het beïnvloedt bijna alles wat we doen op de één of andere manier.

Bovendien heeft het grote invloed op de manier waarop je naar jezelf kijkt, de manier waarop anderen je zien, de relaties die je vormt, de kansen die je krijgt, de beslissingen die je neemt en de acties die je gedurende je hele leven neemt. Dit is slechts één van de redenen waarom het belangrijk is om zelfvertrouwen te leren opbouwen.

Het probleem: gebrek aan zelfvertrouwen

Gebrek aan zelfvertrouwen wordt veroorzaakt door angst. Deze angsten omvatten de angst voor falen, spot, afwijzing, gebrek aan respect, enzovoort.

“Wanneer deze angsten niet regelmatig worden overwonnen, hebben ze de neiging om minder zelfvertrouwen te creëren”

Deze angsten, of dit gebrek aan vertrouwen in jezelf, begint zich dan op vele zichtbare manieren in je leven te manifesteren. Sommige van de merkbare problemen kunnen behoorlijk ernstig worden.

Zelfvertrouwen opbouwen is belangrijk

Zoals je waarschijnlijk al geraden hebt, kunnen er veel redenen zijn voor het opbouwen van zelfvertrouwen. Allerlei soorten problemen kunnen leiden tot mislukkingen of vermeende fouten die werken om jouw zelfvertrouwen nog lager te maken.

De resulterende effecten kunnen in extreme gevallen een langzame neerwaartse spiraal worden en uiteindelijk evolueren naar andere ernstige problemen, waaronder depressie als ze niet adequaat worden behandeld.

Soms zijn de problemen niet zo ernstig als dit natuurlijk, maar niettemin moeizaam of vervelend. We willen allemaal slagen, we willen capabel, krachtig en vrij zijn om onze doelen te bereiken, ongehinderd door de tegenslagen die we in ons leven kennen en het meeslepen van een laag zelfvertrouwen. Daarom is het opbouwen van zelfvertrouwen zo'n doel dat zeker de moeite waard is.

Waarom heb ik geen vertrouwen?

Als je het gevoel hebt dat je een vorm van laag zelfvertrouwen hebt, ben je niet de enige. Dit is een enorm probleem dat miljoenen mensen wereldwijd treft. Het simpele feit dat je ontdekt hoe je zelfvertrouwen opbouwt, geeft je al veel voorsprong.

“Veel mensen zullen het probleem niet eens goed herkennen of zullen nooit hulp gaan zoeken of een zelfvertrouwen cursus gaan volgen”

De redenen voor het krijgen van een laag zelfvertrouwen zijn net zo gevarieerd en complex als de mensen die het ervaren. Het probleem kan voortkomen uit sociale ervaringen in onze kindertijd, ervaringen met het andere geslacht tijdens de middelbare school, hoe we zijn opgevoed, misbruik, schuldgevoelens of een groot aantal andere even indrukwekkende ervaringen uit het verleden.

Wat de oorzaak ook is, weet alleen dat dit kan worden gecorrigeerd. Leren over het opbouwen van vertrouwen is geen wetenschap. Het vergt slechts een bepaalde, aanhoudende inspanning van jouw kant.

Informatie is belangrijk

Een belangrijke reden die grotendeels verantwoordelijk is voor het gebrek aan zelfvertrouwen in de samenleving, is een eenvoudig gebrek aan informatie. De meesten onder ons zijn zich grotendeels niet bewust van alle vooruitgang die is geboekt om deze problemen te begrijpen en te corrigeren.

Leraren zijn niet opgeleid om ons te leren hoe we ons zelfvertrouwen op school kunnen opbouwen en behouden. De maatschappij neemt een benadering van “laat de natuur zijn gang gaan”. Psychiaters hebben het bestudeerd en onderwezen, maar alleen aan de weinigen die naar voren zijn gekomen om hulp te zoeken en het financieel kunnen betalen.

De meeste ouders zijn ook niet voldoende opgeleid om deze problemen tijdens de kindertijd te herkennen en te corrigeren. Het resultaat is dat regelmatig leren om zelfvertrouwen te hebben geen deel uitmaakt van onze routine of levensstijl. Om het kort samen te vatten, we zijn simpelweg ongeschoold over ons zelfvertrouwen.

Zelfverzekerd-worden-baby

Zelfvertrouwen opbouwen

Het goede nieuws is dat iedereen kan leren om zelfvertrouwen op te bouwen! De eerste stap is om het probleem te herkennen en een oplossing te zoeken. Als dat is waarom je dit artikel leest, dan ben je al op de goede weg!

Tientallen jaren lang hebben geleerden, raadgevers, psychologen, psychiaters en vele andere professionals dit veel voorkomende probleem bestudeerd. De resultaten hebben tonnen van nuttige informatie opgeleverd, evenals beproefde technieken en methoden om zelfvertrouwen op te bouwen.

We leren van hun gezamenlijke inspanningen dat het opbouwen van zelfvertrouwen gemakkelijk wordt als we gewapend zijn met de juiste kennis. Je kunt deze processen opnemen in je dagelijks leven en met een beetje moeite en doorzettingsvermogen. Het zal een enorme impact hebben op je eigen niveau van zelfvertrouwen. We vertellen er je veel meer over via onze cursussen pagina.

Kopieer andermans gedrag

Heb je ooit mensen gezien die alles lijken te hebben? Ze lijken charisma, vrijmoedigheid en een gevoel te hebben dat het leven geweldig gaat worden, omdat ze het zo zullen maken. Ze lijken onverschrokken!

Deze mensen krijgen alle kansen. Ze slagen op de werkplek, worden goed gerespecteerd, zijn kalm in het gezicht van autoriteit of confrontatie, zijn geliefd, sociaal bekwaam, populair en natuurlijk charmant en aantrekkelijk voor het andere geslacht.

We hebben dit eigenlijk allemaal. De kans is groot dat deze persoon al heel lang heel veel geluk heeft gehad, of dat hij / zij iets meer weet dan de gemiddelde persoon over hoe je zelfvertrouwen kunt hebben of dat je actief vertrouwenwekkende technieken gebruikt.

Als je ooit iemand als deze hebt ontmoet en je het gevoel hebt dat ze gewoon een superieur persoon zijn, heb je het helemaal mis. Je kunt net zo zelfverzekerd en capabel zijn als iedereen om je heen. Sterker nog, je kunt zelfvertrouwen opbouwen op elk niveau dat je wilt.

“Het hangt allemaal af van het vinden van de juiste informatie en/ of personen. En van hoe vastbesloten je bent om je eraan te houden en die groei te bereiken”

Bedenk dat leren om vertrouwen op te bouwen een proces is. Het zal niet van de ene op de andere dag gebeuren. Maar vertrouw er op dat het zal gebeuren als je het blijft proberen! Misschien vind je het soms erg ingewikkeld of overweldigend om de juiste informatie te krijgen en op de goede weg te blijven.

Als je bij ons een zelfvertrouwen cursus wilt gaan volgen, vind je veel nuttige informatie aangeboden via video's, boeken, audio, speedcoaching, podcasts en meer. Ontwikkel jezelf, oefen wat je leert, wees volhardend. Je kunt je leven echt veranderen en verbeteren. Geef jezelf dit cadeau, je bent het waard!

Reactie plaatsen

shop-van-zelfvertrouwen-com
arrow_drop_up arrow_drop_down